Komentara: 1
Pregleda: 1380
Foto

Mere za jačanje organske proizvodnje u Skupštini do kraja godine

04.12.2014. u 13:54h
Izvor: RTV City
U Plavoj sali Gradske kuće, danas je održana javna rasprava o Nacrtu Akcionog plana za razvoj organske proizvodnje u Subotici.
Mere za jačanje organske proizvodnje u Skupštini do kraja godine

Ovo je drugi put da se govori o konkretnim aktivnostima koje su obuhvaćene planom za narednih pet godina, sa ciljem izrade što kvalitetnijeg dokumenta koji daje pravce u jačanju ovog vida poljoprivredne proizvodnje.

Akcenat je na određenim merama koje bi trebalo da stupe na snagu već sledeće godine i povećaju dosadašnju organsku proizvodnju za 25 procenata. Gradska uprava je podržala Udruženje Terras i učestvuje u sprovođenju projekta Organska proizvodnja u funkciji održivog razvoja Srbije.

Realizuje se uz podršku SENSE, a sprovodi ga Regionalni centar za životnu sredinu. Finansiran je od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju, a jedna od najvažnijih projektnih aktivnosti jeste Akcioni plan za razvoj organske poljoprivrede, o čijem nacrtu se govorilo danas.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1380
Povezane teme
organska poljoprivreda projekat organske poljoprivrede organska hrana
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.