Komentara: 0
Pregleda: 2077

Međunarodni radni kamp na Ludošu

11.07.2013. u 17:38h
Izvor: RTV Yueco
Volonteri iz Španije, Nemačke, Italije, Južne Koreje i Rusije leto su odlučili da provedu radno na Ludaškom jezeru. Volonterski kampovi za koje se poslednjih godina opredeljuje sve veći broj mladih predstavljaju pravi izbor za sve avanturiste željne putovanja i sticanja novih iskustava. Kamp je počeo 30.juna i traje do 14.jula, a organizatori su Mladi Istraživači Srbije i Javno preduzeće “Palić Ludoš”.
Međunarodni radni kamp na Ludošu

Volonteri su oduševljeni hranom, prirodom i Srbijom. Svi su prvi put u našoj zemlji želeli su da se upoznaju da kulturom i običajima. Dopada im se priroda i kažu da su mnogo toga naučili.

Na Ludašu se od 2003. godine  u kontinuitetu organizuju međunarodni radni volonterski kampovi. Volonteri su imali priliku da rade na održavanju Specijalnog rezervata prirode “Selevenjske pustare” i “Ludoško jezero” i uređivali su edukativnu stazu, gde se izradili mostić, uništavali invazivne vrste i slično.

Grad je realizaciju ovog kampa pomogao sa 200.000 dinara. Pored toga, što volonteri imaju priliku da se upoznaju sa zaštićenim prirodnim dobrima, to je  i prilika da se druže.

Međunarodni volonterski kamp se završava u nedelju. Nakon toga, na Ludašu počinje tradicionalni kamp za decu koji organizuju sa “Riparijom”.

Izvor: RTV Yueco
Volonterski radni kamp na teritoriji prirodnog rezervata Ludaš Volonterski radni kamp na teritoriji prirodnog rezervata Ludaš Volonterski radni kamp na teritoriji prirodnog rezervata Ludaš Volonterski radni kamp na teritoriji prirodnog rezervata Ludaš Volonterski radni kamp na teritoriji prirodnog rezervata Ludaš Volonterski radni kamp na teritoriji prirodnog rezervata Ludaš Volonterski radni kamp na teritoriji prirodnog rezervata Ludaš Volonterski radni kamp na teritoriji prirodnog rezervata Ludaš
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2077
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.