• Pregleda: 1461

Međunarodne nagrade za Dečje pozorište Subotica

Na 19. Međunarodnom festivalu profesionalnih lutkarskih pozorišta za decu "Lut Fest" u Istočnom Sarajevu, Dečje pozorište Subotica je sa predstavom "Avanture sa Karlsonom" osvojilo dve vredne nagrade.
Međunarodne nagrade za Dečje pozorište Subotica

Na ovogodišnjem Festivalu, koji se održao od 13. do 18. maja, predstavilo se deset pozorišta sa različitim vidovima lutkarskih formi iz nekoliko zemalja regiona i Evrope.

Jednoglasnom odlukom žirija, u čijem su sastavu bili reditelj prof. Bonjo Lungov (Bugarska), reditelj Živomir Joković (Srbija) i profesor muzike Mladen Janković (Republika Srpska), Dečje pozorište Subotica osvojilo je nagradu za najlutkovitiju predstavu "Avanture sa Karlosom".

- Glumci su odlično savladali sistem lutaka. Scenografija je bila u funkciji predstave. Svaki glumac je izgradio svoj lik u skladu sa lutkom, što je doprinjelo lutkovnosti predstave - stoji u obrazloženju žirija.

Osim toga, Dečjem pozorištu Subotica pripala je i specijalna nagrada žirija, dodeljena za istu predstavu, zbog negovanja klasičnog dramskog teksta za decu obrazovnog i poučnog karaktera, za savremenu i aktuelnu temu, te za režiju, glumu i sve glumce koju su dali svoj doprinos.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.