Komentara: 6
Pregleda: 3748

Međuinstitucionalna saradnja u rešavanju problema izbegličke krize

12.05.2016. u 18:40h
Izvor: Subotica.com
U Plavoj sali Gradske kuće održan je okrugli sto na  temu „Međuinstitucionalna saradnja  u rešavanju problema izbegličke krize“. Okruli sto je deo projekta Pokaži, ukaži, osnaži“, koji uz finansijsku podršku Fondacije za otvoreno društvo, realizuje Centar za promociju ljudskih i manjinskih prava „Human district“.
Međuinstitucionalna saradnja u rešavanju problema izbegličke krize

Među učesnicima okruglog stola bili su predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Centra za promociju ljudskih i manjinskih prava „Human district“ i organizacije „Waha international“ kako bi kroz podsticanje međuinstitucionalne saradnje uticali na senzibilizaciju društva o izbegličkoj krizi. Prema rečima Aleksandre Kovačević iz  Centra za promociju ljudskih i manjinskih prava „Human district“ taj zadatak da je u velikoj meri i ostvaren  zahvaljujući odličnoj saradnji sa resornim ministarstvom.

- Moram da pohvalim saradnju sa Ministarstvom za rad. Mi senzibilišemo društvo po pitanju migrantske krize a u tome su nam puno pomogle tačne i pravovremene informacije koje smo sa terena  dobijali od Ministarstva za rad. Brojne su situacije u kojima smo uspešno sarađivali - kaže Aleksandra Kovačević.

Da je saradnja vladinog i nevladinog sektora na izuzetno visokom nivou, potvđeno je  još na rešavanju problema poplava koje su pogodile Srbiju, a ta saradnja je samo učvršćena  u migrantskoj krizi. Uz podršku nevladinih organizacija, Srbija je uspela da na odličan način odgovori na izazove koje je ova kriza donela.

Međuinstitucionalna saradnja u rešavanju problema izbegličke krize

- Moram da pohvalim ponašanje građana Srbije, jer smo sa njima u timu uspeli da se prikažemo kao najhumanija i najspremnija država na celoj ruti.  Tome su doprineli građani koji su u beogradskim parkovima ili ovde na ciglani donosili pomoć za migrante. Naravno u tome je Srbija veliku pomoć imala od nevladinog sektora, pri tome mislim na najširi spektar organizacija koje su pružale podršku u krizi-kaže državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nenad Ivanišević.

Ivanišević je dodao da sa dolaskom toplijeg vremena povećao broj migranata koji u okviru tranzitne rute  do zemalja Evropske unije prolaze kroz Suboticu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 3748
Povezane teme

Nenad Ivanišević

migranti

migranti u subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.