• Pregleda: 5675

Maturanti zaplesali na Trgu slobode

Loše vreme, kiša i vetar, nisu sprečili maturante subotičkih srednjih škola da otplešu tradicionalni maturantski ples na Gradskom trgu i tako simbolično obeleže završetak školske godine.
Maturanti zaplesali na Trgu slobode

Kancelarija za mlade grada Subotice već petu godinu zaredom organizuje manifestaciju maturantski ples, kako bi na ovaj način ulepšala jedan od najznačajnih trenutaka u životu svakog srednjoškolca, a to je kraj školske godine.

- Cilj ove manifestacije jeste da se na jedan dostojanstven i svečan način obeleži kraj školovanja, ali i da maturanti iskoriste ono što su naučili na probama i ovaj ples na svojoj maturskoj večeri - rekao je Njegoš Đukanović, koordinator Kancelarije za mlade grada Subotice.

Ove godine probe su počele još u martu, a održavale su se dva puta nedeljno u fiskulturnoj sali Tehničke škole "Ivan Sarić". Za koreografiju je bio zadužen Marin Jaramazović, sa kojim je oko 70 maturanata svih subotičkih srednjih škola vežbalo petominutni ples koji se sastojao iz dva dela, tradicionalnog valcera i modernog plesa slobodne forme.

- Njima ovo mnogo znači, jer osim što je ovo veoma važan trenutak za njih, važan je i za samu zajednicu, jer se ples održava u centru rada gde njihovi roditelji, bake, deke, prijatelji, kao i drugi sugrađani imaju priliku da ih vide i uživaju u plesu - poručio je Đukanović.

Na kraju plesa, maturanti su zajednički pustili balone koji su simbol njihovog odrastanja.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

10
Subotica Odgovori
Lepa mladost, nasmejani, razigrani, raspevani..ceo grad su, makar na koji dan, probudili iz sna. Sa srećom vam deco bilo.
Nela Odgovori
Meni evo već petu godinu nije jasno zašto to pleše samo 70 maturanata kad ih ovaj grad ima otprilike jedno 10 puta više... :( Ostali divljaju na trgu uz trubače, pištaljke i alkohol. Baš sam malopre tome prisustvovala i dve uznemirene žene koje ne žive ovde (turisti) su me pitale šta se dešava, jer njima liči na demonstracije i nemire. Pa i ne liči na drugo...
Natasa
Tačno..... ovo danas je divljanje na trgu a ne proslava, varvarski.... a pleše ih samo 70 jer sa tom decom neko radi i priprema ih i raduje se tom trenutku , a ostale jedva čekaju da "ispraše" iz škole nezainteresovani profesori, još manje zainteresovana zajednica
ffilozoff
I mene su pitali neki turisti prosle godine-ko su ovi i protiv koga su...ja im kazem deca slave zavrsetak mature...nije im bilo jasno,a ni meni...a ovo sa njih 70 je pozitivno...
daca Odgovori
Maturanti su ove godine sve izrekli puštajući balone u nebo. Prelep prizor bez pogovora. Ništa preterano , raskalašno i napadno. Baloni su elegantno prikazali da počinje novo razdoblje u njihovim životima. Čestitam i želim im da prate svoje snove...
MA DA Odgovori
Svaka čast ovim momcima i devojkama koji su se okupili ( u veoma malo -jadnom!!!! broju ), a naklon do poda gospodi koja je usvinjila trotoar ispred kafane u Đ.Đ. Tako se čuva kultura, tako se postaje čovek. Ko šiša ove što plešu na trgu, to je i tako za p..... Možeš misliti, oni samo izmame neki oseh dečici koja se tu zadese, naprave nešto lepo, ali to nije IN.

Samo rokajte. Pištaljke, alkohol, navijačke pesme. Tako treba
Dzo Odgovori
Zasto su im dozvoljene proklete pistaljke? Urlajte do jutra i pevajte, ali sa pistaljkama ste preterali.
Axel Odgovori
Sve je to lepo sto slave maturu. Evo ja pet godina posle mature radeci sam dosao na zakljucak da neznam sta sam onda slavio, jer rado bi se vratio u skolu ponovo. Ovako ustajem u 4.30 ceo dan rintam za platu od koje se nemoze ni lepo ziveti i prisecam se lepih dana kada sam isao u skolu i nisam bio ovako umoran. Ali gurajmo dalje.
As
Ниси много научио у школи, не знам се пише одвојено тулипану...
Znam Odgovori
Ах, ти, домаћи варвари, то плеше, то пије, то се лудира, то никад не би прошло у Европи, тамо се зна ред. Само што је једна од фотографија из Европе.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.