Komentara: 10
Pregleda: 7482
Foto

Maturanti zaplesali na Trgu slobode

30.05.2019. u 11:54h
Izvor: Subotica.com
Loše vreme, kiša i vetar, nisu sprečili maturante subotičkih srednjih škola da otplešu tradicionalni maturantski ples na Gradskom trgu i tako simbolično obeleže završetak školske godine.
Maturanti zaplesali na Trgu slobode

Kancelarija za mlade grada Subotice već petu godinu zaredom organizuje manifestaciju maturantski ples, kako bi na ovaj način ulepšala jedan od najznačajnih trenutaka u životu svakog srednjoškolca, a to je kraj školske godine.

- Cilj ove manifestacije jeste da se na jedan dostojanstven i svečan način obeleži kraj školovanja, ali i da maturanti iskoriste ono što su naučili na probama i ovaj ples na svojoj maturskoj večeri - rekao je Njegoš Đukanović, koordinator Kancelarije za mlade grada Subotice.

Maturanti zaplesali na Trgu slobode

Ove godine probe su počele još u martu, a održavale su se dva puta nedeljno u fiskulturnoj sali Tehničke škole "Ivan Sarić". Za koreografiju je bio zadužen Marin Jaramazović, sa kojim je oko 70 maturanata svih subotičkih srednjih škola vežbalo petominutni ples koji se sastojao iz dva dela, tradicionalnog valcera i modernog plesa slobodne forme.

- Njima ovo mnogo znači, jer osim što je ovo veoma važan trenutak za njih, važan je i za samu zajednicu, jer se ples održava u centru rada gde njihovi roditelji, bake, deke, prijatelji, kao i drugi sugrađani imaju priliku da ih vide i uživaju u plesu - poručio je Đukanović.

Maturanti zaplesali na Trgu slobode

Na kraju plesa, maturanti su zajednički pustili balone koji su simbol njihovog odrastanja.

Izvor: Subotica.com
Ples maturanata Ples maturanata Ples maturanata Ples maturanata Ples maturanata Ples maturanata Ples maturanata Ples maturanata
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 10 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 7482
Povezane teme

Maturanti Subotica

subotički maturanti

ples maturanata

maturanti

maturantski ples

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.