Komentara: 8
Pregleda: 9736
Video
Foto

Maturanti zaplesali na Trgu slobode

31.05.2018. u 12:45h > 12:45
Izvor: Subotica.com
Oko 70 maturanata svih subotičkih srednjih škola juče su na gradskom Trgu otplesali maturantski ples, kojim su tradicionalno obeležili završetak srednjoškolskog školovanja. Ove godine, maturantski ples bio je nešto drugačiji, s obzirom na to da se sastojao iz dva dela, kvadrila i modernog plesa.
Maturanti zaplesali na Trgu slobode

Kancelarija za mlade Grada Subotice već četvrtu godinu za redom organizuje manifestaciju Maturantski ples, s ciljem da se plesom ulepša jedan od značajnih trenutaka u životu svakog srednjoškolca, kao i za zajednicu, pošto se ples tradicionalno održava na Trgu slobode.

- Za razliku od prošle godine, kada su maturanti plesali bečki valcer, ove godine smo se odlučili za nešto slobodniju formu plesa. Imali su ukupno šest proba, koje su se održale u Tehničkoj školi "Ivan Sarić" i bile su uspešno realizovane. Cilj ove manifestacije je da se na jedinstven, dostojanstven i kulturan način obeleži kraj srednjoškolskog školovanja, kao i da mladi iskoriste ovaj ples na svojoj maturskoj večeri - rekao je Njegoš Đukanović, koordinator Kancelarije za mlade Grada Subotice.

Maturanti zaplesali na Trgu slobode

Maturanti zaplesali na Trgu slobode

Prema rečima Igora Grekse, glumca Narodnog pozorišta Subotica, maturanti su zajedno sa njim učestvovali u izboru muzike i osmišljavanju koreografije, te da su veoma rado davali sopstvene predloge.

- S obzirom na to da smo imali malo vremena, želeli smo da koreografija bude jednostavna i približnija njima, tako da smo osmislili da se ples sastoji iz dva dela. U prvom delu su plesali kvadril, tradicionalni maturantski ples koji se igra u svim većim i svetskim gradovima, a drugi deo je činila moderna, elektronska muzika, gde sam pokušao ples da prilagodim njihovom mentalitetu, onome što ih čeka u budućnosti i studentskom životu. Oni su bili zadovoljni dok smo radili, kao i ja, a za sledeću godinu se nadam da ćemo napraviti nešto drugačije i duže - poručio je Greksa.

Izvor: Subotica.com
Ples maturanata Ples maturanata Ples maturanata Ples maturanata Ples maturanata Ples maturanata Ples maturanata Ples maturanata
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 9736
Povezane teme

Maturanti Subotica

subotički maturanti

kancelarija za mlade

ples maturanata

maturanti

maturantski ples

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.