• Pregleda: 8729

Maturanti zaplesali na Trgu slobode

Oko 70 maturanata svih subotičkih srednjih škola juče su na gradskom Trgu otplesali maturantski ples, kojim su tradicionalno obeležili završetak srednjoškolskog školovanja. Ove godine, maturantski ples bio je nešto drugačiji, s obzirom na to da se sastojao iz dva dela, kvadrila i modernog plesa.
Maturanti zaplesali na Trgu slobode

Kancelarija za mlade Grada Subotice već četvrtu godinu za redom organizuje manifestaciju Maturantski ples, s ciljem da se plesom ulepša jedan od značajnih trenutaka u životu svakog srednjoškolca, kao i za zajednicu, pošto se ples tradicionalno održava na Trgu slobode.

- Za razliku od prošle godine, kada su maturanti plesali bečki valcer, ove godine smo se odlučili za nešto slobodniju formu plesa. Imali su ukupno šest proba, koje su se održale u Tehničkoj školi "Ivan Sarić" i bile su uspešno realizovane. Cilj ove manifestacije je da se na jedinstven, dostojanstven i kulturan način obeleži kraj srednjoškolskog školovanja, kao i da mladi iskoriste ovaj ples na svojoj maturskoj večeri - rekao je Njegoš Đukanović, koordinator Kancelarije za mlade Grada Subotice.

Prema rečima Igora Grekse, glumca Narodnog pozorišta Subotica, maturanti su zajedno sa njim učestvovali u izboru muzike i osmišljavanju koreografije, te da su veoma rado davali sopstvene predloge.

- S obzirom na to da smo imali malo vremena, želeli smo da koreografija bude jednostavna i približnija njima, tako da smo osmislili da se ples sastoji iz dva dela. U prvom delu su plesali kvadril, tradicionalni maturantski ples koji se igra u svim većim i svetskim gradovima, a drugi deo je činila moderna, elektronska muzika, gde sam pokušao ples da prilagodim njihovom mentalitetu, onome što ih čeka u budućnosti i studentskom životu. Oni su bili zadovoljni dok smo radili, kao i ja, a za sledeću godinu se nadam da ćemo napraviti nešto drugačije i duže - poručio je Greksa.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

8
AlwaysUltra Odgovori
Nisam video nikakav valcer , samo ogromnu halabuku trubača i prateću galamu , što valjda govori o vrednostima koje neguju naši naslednici.

Gde odrastaju i nije za čudjenje ...
Suboticani Odgovori
Ko je Igor Greksa? Ko je Njegos Djukanovic???

Vratite nam nasu Suboticu! Ovo je prevrsilo svaku meru!
PLESAČ
Ej srbendo, ako ti se ne sviđa događaj onda šetaj. Verovatno nisi čuo za reč "kultura" kromanjoncu jedan.
Lopovi
Subotičani poput Josipe, Vjeke i Baltez? Sram te bilo!
Suboticani
Nisam srbenda, hvala Bogu i ovo je jaaaako daleko od kulture. Svetosavska priredba i Zavicajni dani su kultura sela a ne grada... A ovaj ples je nista posebno, al eto bolje i to nego narodnjaci i apatija.
BORITE SE SUBOTICANI ZA NASU SUBOTICU!
U ime naroda
@ lopovi, Ne stavljaj Dejanu Baltes u isti koš sa Josipom Antikulturom Preletačević. Dejanu su oberučke prihvatili u Novom Sadu zbog znanja i posvećenosti poslu. Mlađahni Đukanović joj nije ni do kolena. Svi kadrovi SNS-a su uspešni samo tamo gde je neko pre njih već postavio čvrste temelje, pa kako-tako ostavljaju utisak da nešto i znaju da rade.
Onaj koji zna Odgovori
Divno je videti tu prelepu mladost, ali mi ih je nekako žao-kakva budućnost i perspektiva ih čeka u ovoj državi koja polako ali sigurno propada.....
Goca Odgovori
@suboticani
Igor Greks je izvanredan glumac subotickog pozorista. Taj ko je postavio pitanje ko je on, o svojoj kulturi je dosta rekao. Kvalitetan glumac koji vlada scenskim nastupom valjda poseduje kvalifikacije za ovakav angazman, kao i ostali odlicni glumci koji se za ovakve manifestacije angazuju.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.