Komentara: 12
Pregleda: 11302
Video
Foto

Maturanti srednjih škola plesali na gradskom Trgu

22.05.2017. u 16:22h
Izvor: Subotica.com
Maturani srednjih škola, tačno u podne, otplesali su valcer na gradskom Trgu, kako bi obeležili završetak škole. U maturantskom plesu, koji se u Subotici izvodi po treći put, učestvovali su učenici iz svih subotičkih srednjih škola, nakon čega su pustili balone.
Maturanti srednjih škola plesali na gradskom Trgu

Maturantkinja Gimnazije "Svetozar Marković" Milica Tajkov, kaže da će je ples uvek podsećati na prijatelje iz srednje škole.

- Tužna što se rastajem sa generacijom, pogotovo što su me baloni, koje smo pustili, podsetili na to kako svako ide svojim putem - kazala je Tajkov.

Njena vršnjakinja, Magdalena Gorjanac iz Ekonomske škole "Bosa MIlićević", ne deli tugu što završava srednju školu.

- Veoma sam srećna i jedva sam čekala da završim školu. Drago mi je što sam učestvovala u plesu, ovakav događaj treba obeležiti svečanošću, jer završiti srednju školu nije mala stvar - kaže Gorjanac.

Maturanti srednjih škola plesali na gradskom Trgu

Manifestaciju je i ove godine organizovala Kancelarija za mlade u saradnji sa Muzičkom školom i Aktivom direktora srednjih škola. U Maturantskom plesu učestvovalo je oko 200 maturanata, a za to ih je pripremala Maša Lukić, zajedno sa svojom asistentkinjom Danicom Dobrilović i Tamarom Brezovski iz srednje Muzičke škole.

Maša Lukić kaže da je zadovoljna kako su maturanti vežbali i otplesali valcer.

- Ove godine smo izmenili koncepciju, jer smo prethodnih godina išli u njihove škole i vežbali sa njima na časovima fizičkog, a ove godine su učenici dolazili u salu Tehničke škole, gde smo zajedno vežbali, svake dve nedelje. Zadovoljna sam kako je prošlo i ideja je bila da se oni osećaju dobro i da im ples ostane u lepom sećanju – rekla je Lukić.

Tamara Brezovski, nastavnica narodnog plesa u Muzičkoj školi, kaže da joj je drago što su se pre tri godine ostale škole priključile ovoj manifestaciji.

- Maturanti Muzičke škole se već četvrtu godinu pripremaju za završni ples i, osim u što ga izvode u centru grada, otplešu ga i u školi. Ovo je treća godina kako su nam se u tome pridružile i ostale škole, da zajedno otplešemo maturantski ples, za šta smo ih pripremali od januara – rekla je Brezovski.

Maturanti srednjih škola plesali na gradskom Trgu

Na pitanje zbog čega su subotički maturanti plesali valcer danas, a ne u petak kada su plesali maturanti širom Srbije, Dejana Baltes, kordinatorka Kancelarije za mlade, odgovorila je da je koreografija bila drugačija, te da je to jedini razlog izdvajanja.

- Maturantski ples smo drugačije organizovali, zato što smo pre tri godine, kada smo počeli sa ovom manifestacijom, radili po drugačijoj koreografiji, pa odlučili da tu tradiciju nastavimo i ove godine. Naredne godine ćemo videti na koji način možemo da se pripojimo plesu koji se igra u isto vreme u celoj državi – rekla je Baltes.

Maturanti srednjih škola plesali na gradskom Trgu

Nataša Aleksić, članica Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja, koja je prisustvovala maturantskom plesu, smatra da je ovo lepa manifestacija za maturante, ali i za grad.

- Mislim da je ovo lepo za naš grad, jer ovaj ples okuplja maturante, njihove roditelje, prijatelje i slučajne prolaznike, i lepo je poslati sliku iz Subotice o složnim maturantima koji plešu i na taj način obeležavaju kraj srednje škole – rekla je Aleksić i dodala da se nada da će Kancelarija za mlade i u budućnosti organizovati ovu manifestaciju.

Izvor: Subotica.com
Ples maturanata Ples maturanata Ples maturanata Ples maturanata Ples maturanata Ples maturanata Ples maturanata Ples maturanata
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 11302
Povezane teme

Maturanti Subotica

kancelarija za mlade

maturantski ples

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.