Komentara: 3
Pregleda: 4073

Marko Pižurica krupnim koracima napreduje bokserskom stazom

08.01.2023. u 12:00h
Izvor: Subotica.com
Dugo je Subotica čekala na odličje u boksu sa nekog velikog takmičenja, a onda je u aprilu 2022. godine stigla bronzana medalja sa Evropskog prvenstva održanog u Bugarskoj koju je doneo Marko Pižurica.
Marko Pižurica krupnim koracima napreduje bokserskom stazom

Uzdanica Spartaka i velika nada srpskog boksa u ring je kročio pre sedam godina, a glavni „krivac“ za to je njegov otac Aleksandar.

- Otac je poznavao trenera Tomislava Antelja i tako je odlučio da nas odvede na trening u Spartak. Otišli smo da probamo, a s obzirom da je taj trening bio izuzetno zanimljiv , svidelo se meni i braći Vuku i Matiji, odlučili smo da se bavimo boksom. Sada posle sedam godina koliko treniram samo potvrđuje da sam doneo ispravnu odluku – objašnjava Pižurica.

Marko Pižurica krupnim koracima napreduje bokserskom stazom

Put nije bio lak. Postizao je dobre rezultate na dosadašnjim takmičenjima, ali će ostvareno u 2022. godini posebno pamtiti. Posle naslova najboljeg boksera na Prvenstvu Srbije kojim je i overio vizu za mesto u nacionalnom timu došla je nagrada, bronzano odličje na smotri Starog kontinenta u kategoriji do 80kg. Osvojivši prvu evropsku medalju u omladinskoj konkurenciji Marko Pižurica, ispisao je novu stranicu klupske istorije.

- Ova godina je bila zaista uspešna. Postao sam prvak Srbije, potom osvojio treće mesto na Evropskom šampionatu u Sofiji u dresu nacionalnog tima. Mnogo mi znači što sam uspeo da ostvarim takav rezultat i od svih odličja koja sam kroz dosadašnja takmičenja osvajao ova bronzana medalja mi je najdraža – kaže Marko.

Marko Pižurica krupnim koracima napreduje bokserskom stazom

Njegov veliki trud, zalaganje i odricanje tokom sedmogodišnjeg rada i napornog treniranja su nagrađeni na najlepši način, ali je ostvareni uspeh doneo i jaču inspiraciju za dalji napredak u ovoj plemenitoj veštini koji je izabrao.

- Cilj mi je da ove godine izborim mesto za odlazak na Prvenstvo Evrope i da pokušam ovu bronzu pozlatiti. Verujem da je moguće uz dobar rad i savete trenera Antelja koji je veoma zahtevan i traži uvek maksimum, ali s pravom jer se samo tako mogu postići ciljevi koje postavljamo ispred sebe - objašnjava mladi bokser.

Marko Pižurica krupnim koracima napreduje bokserskom stazom

Boks zapis / Marko Pižurica

U nedavnom izboru „Sportista godine Subotice“ za 2022. godinu zasluženo se Marko našao u društvu najboljih i zauzeo treće mesto u konkurenciji juniora.

- Svako priznanje ima svoj značaj i daje nam podstrek da još više radimo i napredujemo, a ja ću se potruditi da sledeći put budem prvi – poručio je Marko Pižurica, bokser Spartaka i reprezentativac Srbije.

Kako se danas mnogi bude zbog tenisa i mečeva najboljeg Novaka Đokovića, nekad je to bilo zbog boksa jednog od najuspešnijih sportova Jugoslavije, kojoj su borci doneli 11 olimpijskih medalja. Ustajalo u sred noći da se isprate mečevi naših legendi braće Kačar, Puzovića, Beneša, Vujina, Parlova, Vujkovića... Nadamo se da ćemo vrlo brzo isčekivati borbe našeg sagovornika i pisati o njegovim novim uspesima i rezultatima sa velikih evropskih i svetskih smotri.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 4073
Povezane teme

boks

bokserski klub spartak

boks klub spartak

marko pižurica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.