Komentara: 21
Pregleda: 7253

Marin Jaramazović iz "Mladosti" prešao u "Ariju"

29.05.2013. u 10:49h
Izvor: SuMedija
Povod današnje konferencije za medije Kulturnog centra “Arija” je bio najava novih aktivnosti i projekata i imenovanje novog Umetničkog direktora tog Udruženja.
Marin Jaramazović iz "Mladosti" prešao u "Ariju"

Davor Dulić, predsednik KC "Arija" je izjavio da bi svi trebali da budemo svesni da je amaterizam u našem gradu u teškoj  situaciji, i da je ideja da se angažovanjem Marina Jaramazovića ujedine resursi po pitanju rada, iskustava, poznanstava, rada asistenata, igrača i pevača,  pun pogodak.

- Marin Jaramazović je od pre par sati i službeno imenovan za Umetničkog direktora KC “Arija”.  KC “Arija” je Udruženje građana  koje je otvoreno za sve subotičane, bez apsolutnog obzira na nacionalnu, versku i političku pripadnost. Ono što možemo u startu reći o novim projektima je da će se raditi na dva fronta, folklorni ansambl KC “Arija”  će oslikavati  kvalitetan pokretni muzej tradicije svih naroda i narodnosti  u Srbiji,  a jednako tako ćemo i praviti ozbiljne iskorake u stvaralačkom,, koreografskom i umetničkom smislu, koji će biti kompletni scenski prikazi,mjuzikli i ostalo, inspirisani tradicijom zemlje i naroda. Nadam se da ćemo svojim predanim radom zadovoljiti kriterijume kako naših članova i roditelja, tako i ostalih subotičana, da će vremenom ova ideja i projekat biti prepoznati i na lokalu, s obzirom da do sada imamo ozbiljnu podršku samo Republičke vlasti, a nadamo se da će gradska i pokrajinska vlast,  instituciju koja je nepripadajuća,  doživeti kao vrlo ozbiljan projekat koji se bavi mladim ljudima i umetnošću. Kaže Dulić.

Marin Jaramazović, novi Umetnički direktor  KC ”Arija”, veruje,   da je ovom fuzijom zajedničke energije i potrebe za stvaralaštvom napravljen ozbiljan  iskorak napred  i da je ovo začetak obnavljanja amaterizma u Subotici.

- Naša vodilja je da želimo slobodno da radimo, pravimo kvalitetan folklor i ansambl, da naš rad procenjujete samo kroz naše nastupe, na radost svih subotičana i da budemo reprezent grada koji će to  prepoznati vrlo brzo. Pozivam sve one koji žele da se uključe u rad Arije,one koji se  tokom našeg rada prepoznaju, da slobodno dođu jer su vrata svima otvorena i mislim da je posle dugo godina, ovo začetak obnavljanja amaterizma u Subotici, poručuje  Jaramazović.

Izvor: SuMedija
KZN Kulturnog centra "Arija" KZN Kulturnog centra "Arija" KZN Kulturnog centra "Arija" KZN Kulturnog centra "Arija" KZN Kulturnog centra "Arija" KZN Kulturnog centra "Arija" KZN Kulturnog centra "Arija" KZN Kulturnog centra "Arija"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 7253

Povezane vesti

Povezane teme

davor dulić

kulturni centar arija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.