Komentara: 3
Pregleda: 3524

Manje prvaka nego prošle godine

29.08.2014. u 03:34h
Izvor: Radio Subotica
Prema poslednjim podacima, na teritoriji grada u prvi razred osnovne škole u predstojećoj školskoj godina kreće hiljadu 269–toro dece, što je 103 đaka prvaka manje nego prethodne školske godine.
Manje prvaka nego prošle godine

Prvaka osnovaca manje je na svim nastavnim jezicima. U prvi razred na srpskom nastavnom jeziku kreće 916 učenika, što je 25–toro dece manje nego prošle godine. Na hrvatskom nastavnom jeziku polazi 28 prvaka, što je četvoro manje nego lane, dok će na mađarskom nastavnom jeziku u školskim klupama biti 329 učenika, što je čak 74–tvoro dece manje nego prošle godine.

Lokalna samouprava je i ove godine za prvake pripremila poklon pakete sa bezbednosnim prslukom, saobraćajnim bukvarom i čestitkom povodom polaska u školu. 


U "Kizuru" ove godine ipak više prvaka

U Osnovnoj školi "Kizur Ištvan" sve je spremno za početak nove školske godine. Učionice i hodnici su okrečeni, stolarija u dvorištu popravljena i ofarbana, a podovi i zidovi u prostorijama produženog boravka obnovljeni. Ove jeseni, kada je barem o "Kizuru" reč, biće više prvaka nego ranijih godina, pa su umesto četiri, otvorena pet odeljenja – tri na srpskom i dva na mađarskom nastavnom jeziku. Za sve njih prvog dana septembra biće upriličen svečani prijem, a prvi put će buduće školarce dočekati originalni pokloni – suveniri škole, koje su za 55. generaciju prvaka, izradili polaznici Kluba kreativnih Kizurovaca u školskoj biblioteci.

Podsetimo da će već prva subota u septembru u školi "Kizur Ištvan" proteći radno, jer je šesti septembar rezervisan za tradicionalni Vašar polovnih udžbenika, koji će biti otvoren i za učenike drugih škola. Pod sloganom "Kupi, prodaj, zameni i uštedi", svi subotički osnovci imaće priliku da na jednom mestu od 10 do 12 časova kompletiraju udžbenike za novu školsku godinu. Moći će, pri tome, nešto i da uštede, jer komplet udžbenika, recimo za sedmi razred, u knjižari staje sedam hiljada dinara, dok se na Vašaru radne sveske, knjige i lektira mogu pazariti za svega 200 dinara po komadu.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3524

Povezana vest

Povezane teme

prvaci

osnovna škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.