Komentara: 7
Pregleda: 4514

Manifestacija "VI Butkicijada" od 10. do 18. aprila kod Plave fontane

19.03.2014. u 14:45h
Izvor: RTV City
U organizaciji Udruženja za uzgoj svinja rase mangulica Vojvodine, po šesti put u Subotici, od 10. do 18. aprila ispred Gradske kuće kod Plave fontane, održaće se, sada već tradicionalna turističko gastronomska manifestacija, Butkicijada, u okviru koje biti organizovan i Uskršnji vašar.
Manifestacija "VI Butkicijada" od 10. do 18. aprila kod Plave fontane

Kao i prethodnih, i ove godine posetiocima će se predstavi  proizvođači suhomesnatih proizvoda, sireva, vina, rakije, meda,  slatkiša  i mnogih drugih domaćih proizvoda kao i unikatnih rukotvorina karakterističnih za ovo podneblje.

U takmičarskom delu, najbolju šunku ocenjivaće stručni žiri, a kako manifestacija ima prodajni karakter, posetioci će biti u prilici da nabave vrhusne proizvode domaće radinosti po pristupačnim cenama. Deo prihoda organizatori su namenili Domu za nezbrinutu decu Kolevka čime je Butkicijada dobila humanitarni karakter.

U sklopu manifestacije subotu 12. aprila restoran "Belo Fogado" organizuje bal. Cena večere uz konzumaciju iznosi 1.300 dinara, a za dobro raspoloženje gostiju  zadužen je orkestar "Darido".

Zvanično otvaranje manifestacije je u petak, 11. aprila sa početkom u 11. časova, a svi zainteresovani za učešće, više informacija mogu dobiti  putem kontakt telefona 024/580-699 ili 064/640-66-42.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 7
Pregleda: 4514

Povezana vest

Povezane teme

butkicijada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.