• Pregleda: 3860

Manifestacija "VI Butkicijada" od 10. do 18. aprila kod Plave fontane

U organizaciji Udruženja za uzgoj svinja rase mangulica Vojvodine, po šesti put u Subotici, od 10. do 18. aprila ispred Gradske kuće kod Plave fontane, održaće se, sada već tradicionalna turističko gastronomska manifestacija, Butkicijada, u okviru koje biti organizovan i Uskršnji vašar.
Manifestacija "VI Butkicijada" od 10. do 18. aprila kod Plave fontane

Kao i prethodnih, i ove godine posetiocima će se predstavi  proizvođači suhomesnatih proizvoda, sireva, vina, rakije, meda,  slatkiša  i mnogih drugih domaćih proizvoda kao i unikatnih rukotvorina karakterističnih za ovo podneblje.

U takmičarskom delu, najbolju šunku ocenjivaće stručni žiri, a kako manifestacija ima prodajni karakter, posetioci će biti u prilici da nabave vrhusne proizvode domaće radinosti po pristupačnim cenama. Deo prihoda organizatori su namenili Domu za nezbrinutu decu Kolevka čime je Butkicijada dobila humanitarni karakter.

U sklopu manifestacije subotu 12. aprila restoran "Belo Fogado" organizuje bal. Cena večere uz konzumaciju iznosi 1.300 dinara, a za dobro raspoloženje gostiju  zadužen je orkestar "Darido".

Zvanično otvaranje manifestacije je u petak, 11. aprila sa početkom u 11. časova, a svi zainteresovani za učešće, više informacija mogu dobiti  putem kontakt telefona 024/580-699 ili 064/640-66-42.

Izvor: RTV City

povezane teme

7
timberland Odgovori
Krkanjeeeeeeeee
gedzet Odgovori
od gice butkica, da ti naraste guzca
expert Odgovori
.... još jedna prilika koju nesme da propusti izvesni expert iz gradske uprave koji se trudi da se što manje meša u svoj posao u gradskoj kući ali za ovakve svinjarske manifestacije je veoma nadležan i osti se prozvanim !

http://www.youtube.com/watch?v=zIjQTNJzc3w
ffilozzoff Odgovori
Nismo dobili ODGOVOR gde je zavrsila KOBASICa sa Turijade u SU,kad su isto deci namenili 50kg???? Neki zastoj je bio,pa molim ODGOVOR(kobas je bio sveze udimljen)????
vecker Odgovori
Predlazem da ove svinjske manifestacije dobiju trajni karakter odnosno tezge da budu trajno postavljeni ( ustedece se na montazu i demontazu).
Strani turisti bi to oberucke prihvatili jer kad dodju na buvljak prvo kupuju nesto sa rostilja i onda krecu u soping.
Tu bi bilo svega, od cvaraka do sunki i kulena sirili bi se dobri mirisi u centru
bilo bi tu i vina i rakije pa i zive muzike bez razglasa. Jedan deo bi se odvajalo za kolevku
jedan deo bi se davala kao socijalna pomoc ugrozenima i nezaposlenima
I svi zadovoljni kao u Jagodini
Pametnjaković Odgovori
Ovo je sada poslednja šansa ove godine pre leta da stanovnici solitera vide kako izgledaju prave original domaće šunke i kobasice, da ih onjuše, eventualno ako imaju para, da ih i okuse.
Ali ne bi baš smelo ništa pre Uskrsa, pošto je običaj da se posti.
Hrišćanski vernici 03. marta su započeli uskršnji post, koji traje sve do najvećeg hrišćanskog praznika - Uskrsa.
Svi hrišćani ove godine taj praznik slave istog dana - 20. aprila. Uskršnji post smatra se najstrožim u hrišćanstvu i uvek počinje ponedeljkom.
Taj ponedeljak zove se i Čisti ponedeljak, a cela prva nedelja čista nedelja, u kojoj se sva jela kuvaju na vodi. Post podrazumeva uzdržavanje od mrsne hrane, ali sam taj podvig nije dovoljan, ako ga ne prati i uzdržavanje od rđavih misli, želja i dela, praštanje svima koji su nam nešto loše učinili, umnožavanje molitvi i činjenje dobrih dela, pokajanje za sve loše učinjeno rečju, mišlju ili delom.
Milla Odgovori
Nisu svi hrišćani, niti su svi sugrađani religiozni.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.