Komentara: 0
Pregleda: 8567

Manifestacija "Humana subota - spasi život, daj krv" u subotu na Paliću

08.06.2016. u 09:29h
Izvor: Subotica.com
Služba za transfuziologiju Opšte bolnice Subotica organizuje u saradnji sa Crvenim krstom Subotica, tradicionalnu akciju na Velikoj terasi na Paliću u subotu 11.06.2016 godine, u periodu od 8 do 11 časova.
Manifestacija "Humana subota - spasi život, daj krv" u subotu na Paliću

Ovogodišnja akcija će proteći pod sloganom “Humana subota – spasi život, daj krv”.

Za dobrovoljne davaoce i članove porodice Služba za prevenciju Doma zdravlja Subotica organizuje preventivni pregled šećera i holesterola u krvi. Akciju se završava uz zajednički ručak – već tradicionalno, vojničkim pasuljem. Za dobrovoljne davaoce krvi i porodicu, a pogotovo za najmlađe članove porodice odlazak u ZOO vrt će biti još jedan lep doživljaj kojim će upotpuniti taj dan.

- Zdravlje kao promenljiva kategorija nas obavezuje da krv dajemo dok smo zdravi i tako širimo naviku i potrebu da drugima činimo dobro. Akcije ovakvog tipa imaju za cilj, svakako da povećaju rezerve krvi u periodu kad su potrebe veće, da učimo primerom najmlađe članove svoje porodice da je davanje krvi način življena, da se promoviše davanje krvi u društvu a isto tako da preventivnim pregledima stvorimo potrebu da cenimo svoje zdravlje da bi mogli da pomognemo drugima. Iz tog razloga ostanite ili postanite deo velike porodice Dobrovoljnih davalaca krvi!" - rekla je dr Anastazija Mrđa, načelnica Službe za transfuziologiju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 8567
Povezane teme

dobrovoljno davanje krvi

humana subota

transfuziologija opšta bolnica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.