• Pregleda: 1204

Manifestacija "Dužijanca malenih" tokom vikenda

U organizaciji Hrvatskog kulturnog centra "Bunjevačko kolo", tokom vikenda održaće se tradicionalna manifestacija "Dužijanca malenih", u čijem će programu zahvale za dobar rod žita učestvovati više stotina mališana.
Manifestacija "Dužijanca malenih" tokom vikenda

Manifestacija će početi u subotu, 1. juna, u 16 časova, kada će se u OŠ "Sečenji Ištvan" učenici trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola "Ivan Minutinović", "Matko Vuković", "Sveti Sava", "Jovan Mikić", "Jovan Jovanović Zmaj" i "Sečenji Ištvan" nadmetati u zabavno-edukativnoj igri na temu upoznavanja sa običajima "Dužijance".

Program će upotpuniti nastup dečjih folklornih ansambala KUD-ova iz Subotice i okoline, kao i likovne, slamarske i druge kreativne radionice za najmlađe, dok će se na kraju ovog dela manifestacije, u 20 časova, proglasiti pobednik takmičenja i predstaviti ovogodišnji mali bandaš i bandašica.

Program je prvobitno planiran za održavanje na Gradskom trgu, ali zbog loših vremenskih prilika organizator se u blagovremeno odlučio da se ovaj deo manifestacije prebaci na ranije planiranoj alternativnoj lokaciji - u salu OŠ "Sečenji Ištvan" na Karađorđevom putu.

Naredni dan predviđen je za duhovni deo manifestacije, te će u nedelju, 2. juna, biti organizovana Sveta misa zahvalnica sa procesijom u Katedrali sv. Tereze Avilske, s početkom u 10 časova.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
ACA Odgovori
U ovim poslu , nema vakuma . Nema Tita , mora neko .
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.