Komentara: 0
Pregleda: 3001
Foto

Manifestacija "Dečji svetosavski dani" nastavlja da živi

03.02.2017. u 08:44h
Izvor: Subotica.com
Drugu godinu zaredom OŠ “Matko Vuković“ Subotica organizovala je kulturno-umetničku manifestaciju „Dečji svetosavski dani“ u čijoj realizaciji je učestvovalo oko 500 dece iz 15 škola sa teritorije grada Subotice.
Manifestacija "Dečji svetosavski dani" nastavlja da živi

Po rečima Mirjane Stevanović, direktorke ove škole, moto ovogodišnje manifestacije koji glasi "Dete - parče neba na zemlji" (Sveti Justin Ćelijski) govori da je "cilj, ove svetosavske sabornosti, predstavljanje škole kao ustanove značajne za razvoj  i negovanje svih vrednosti društva, prvenstveno misleći na ljubav, stvaralaštvo, čovekoljublje, prijateljstvo, poštovanje  i saosećajnost, zatim i na potrebu da svi napori koji su uloženi u pripremu priredbe u školi ne ostanu neprimećeni od strane šire zajednice i da se deca iz škola susreću i upoznaju međusobno."

U pet programskih dana na pet različitih mesta, od 27. januara do 1. februara učestvovalo je oko pet stotina dece iz petnaest škola. Uz pomoć četrdeset mentora prikazano je  tridesetak tačaka (vokalne, instrumentalne, vokalno-instrumentalne, plesne, dramske, recitatorske i muzičko-scenske).

Direktorka ističe da je zamisao naišla na veliku podršku, pre svega kolega iz škola, zatim Pravoslavne crkvene opštine, lokalne samouprave, ustanova obrazovanja i kulture našeg grada, a nije izostala ni podrška medija.

- U meni se ovih dana odvijala velika bitka. Pojedini trenuci potpune euforije smenjivali su se sa trenucima straha i strepnje. Gledajući ponosna i srećna lica roditelja koji iz publike, pogledima i osmesima, hrabre  svoju decu radovala sam se. Strepela sam nad svakom sitnicom koja znači uspeh ili razočarenje svakom detetu. A deca su radila neumorno. Pripremala se i vežbala. Svaki dan je za mene bio sličan ulasku u košnicu, naizgled nered i buka. Suštinski - svako zna svoju ulogu, radi šta treba i kako treba. Kao pčelice - zuje dečica i posipaju medom svoje puteve. Svaki dan grejao me novom toplinom dečje ljubavi, kolegijalne podrške i bodrenja svih koji su prepoznali naša stremljenja „ka nebu“ i dodirnuli smo nebo. - rekla je direktorka OŠ "Matko Vuković"

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3001
Povezani albumi
Povezane teme
Mirjana Stevanović OŠ Matko Vuković dečji svetosavski dani
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.