• Pregleda: 5294

Malter sa plafona pao na đake i radnike OŠ "Sečenji Ištvan"

U jednoj učionici OŠ „Sečenji Ištvan“ prošle nedelje otpao je malter sa dela plafona, prečnika pola metra, ali na sreću, nije naneo teške telesne povrede đacima koji su se tu nalazili.
Foto: Ilustracija
Malter sa plafona pao na đake i radnike OŠ "Sečenji Ištvan"

Po rečima direktorke škole Vesne Vajs jedna devojčica je zadobila ogrebotine a druga se u toku dana zbog mučnine javila u subotičku bolnicu, dok su ostala deca i učiteljica bez povreda, ali u šoku zbog prizora koji se dogodio.

- Ništa nije ukazivalo da to može da se desi, to je okrečena i sređena učionica, sređena je, plafon nije bio popucao... Deca su odmah izmeštena iz učionice, učiteljica je javila roditeljima, policija je obaveštena, pozvali smo građevinsko inženjera i pregledan je plafon – objašnjava direktorka škole. – Osećamo odgovornost za ono što se desilo, ali u ovom slučaju niko nije mogao da predvidi šta će se desiti, nije bilo nijedne pukotine, cevi, poplave ili nečeg sličnog. Učiteljica je odmah objasnila roditeljima, niko nam se nije javio da se žali. Policija će uraditi svoj deo posla ali po svemu sudeći nema osnova za pokretanje prijave, a po rečima građevinskog inženjera verovatno je popustio malter koji je bio vezan za betonske blokove.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

7
Indijanac Odgovori
"a po rečima građevinskog inženjera verovatno je popustio malter koji je bio vezan za betonske blokove."

Zar je to normalna pojava da popusti relativno nov malter vezan za betonske blokove ??????
Pa to je neko radio, jel to neki šinter stavljao malter gore ili majstor??
A ovo je pravi inženjer ili je on to samo na papiru, čim izjavljuje da je samo VEROVATNO popustio malter.
Znači inženjer je, ali nije siguran baš od čega je pao malter.
Pa moglo je neko dete poginuti.
Ne daj bože da je malter pao na glavu [*...*] deteta, familija deteta bi momentalno linčovala direktora škole, ni krivog, ni dužnog.
Ljilja
Pa ti ofarbani ionako vode glavnu reč i u školi i van nje. Koliko je puta direktorica rekla da je nemoćna da spreči njihovo grupisanje pred kapijom škole, kada samo čekaju koga će napasti ili dobacivati. Ko može, što dalje odatle.
jozo bubnjar
Zalosno je sto je gradjevina preplavljena ovakvim "inzinjerima". To traje vec 15-20 godina.
NASMEJANI Odgovori
Vec smo citali,nazalost,neke clanke kako nam prokisnjavaju vrtici i osnovne skole i kako nazalost nasi najmiliji i najmladji borave u neadekvatnim i nebezbednim uslovima.I nazalost evo desilo se i ovo,a naravno nije trebalo jer se moglo izbeci da su se ti radovi redovno,posteno i savesno odradili,bez novcanog zakidanja.Mislim da je vec krajnje vreme i proslo ali da se pod hitno i obavezno moraju redovno renovitati sve ustanove nasega grada gde nasa deca borave,da se lokalni politicari pokusaju dozvati i malo ljudskosti i obezbede sredstva i normalne izvodjace radova,pa da sve ove nemile scene i pisanja jednom za svagda ostanu iza nas samo kao ruzna secanja.
Maja Odgovori
Ovaj gradjevinski inzenjer, odmah da vrati diplomu. Verovatno je popustio malter?
C Odgovori
Ovaj je verovatno kupio diplomu.
ACA Odgovori
Pao malter ? A kad pada ime obrazovne ustanove ?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.