Komentara: 5
Pregleda: 3363
Foto

Majkl Kirbi obišao radove na Sinagogi

15.04.2015. u 17:37h
Izvor: Subotica.com
Američki ambasador Majkl Kirbi posetio je danas i Sinagogu i izrazio zadovoljstvo što se ova značajna građevina obnavlja posle dugo vremena.
Majkl Kirbi obišao radove na Sinagogi

- Nažalost, svi znamo da je jevrejska zajednica u prošlosti mnogo propatila i bilo bi zaista lepo kada bi mogli potpuno da obnovimo Sinagogu, a time i da obnovimo sve ono što ona znači u ovom gradu. Drago mi je da stojim ispred Sinagoge, a želeo bih da stojim I sa snažnom jevrejskom zajednicom, koja je uvek postojala u Subotici I čije tekovine treba negovati – naglasio je ambasador Majkl Kirbi.

Ambasador je pre obilaska Sinagoge posetio Bunjevački nacionalni savet i Hrvatsko nacionalno vijeće i po onome što je video, zaključio je da se prava manjina u našem gradu prilično poštuju.

- Kao u svemu ostalom, ljudi uvek žele više, te su neki više, a neki malo manje zadovoljni ostvarenim pravima, ali je situacija prilično dobra, iako ne možemo reći da je savršena – istakao je Kirbi. – Svako društvo treba na svoj način da čuva prava manjina, da se bori da ih sačuva. Negde ima napretka, negde možda ne, ali smo generalno zadovoljni situacijom i svoj izveštaj o stanju ljudskih prava iznećemo iduće nedelje. Ono što je naznačeno kao problem, je upotreba maternjeg jezika u školama, što se tiče Binjevaca I Hrvata oni imaju različit jezik i pitanje je kako će buduće generacije tu razliku moći da neguju i sačuvaju. Treba obratiti pažnju i šta se na televiziji može emitovati na jezicima manjina, što je u Vojvodini dugogodišnja praksa.

Izvor: Subotica.com
Američki ambasador u poseti Sinagogi Američki ambasador u poseti Sinagogi Američki ambasador u poseti Sinagogi Američki ambasador u poseti Sinagogi Američki ambasador u poseti Sinagogi Američki ambasador u poseti Sinagogi Američki ambasador u poseti Sinagogi Američki ambasador u poseti Sinagogi
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 1 nedelju
Komentara: 5
Pregleda: 3363

Povezane vesti

Povezane teme

majkl kirbi

američki ambasador

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.