• Pregleda: 2605

Ambasador SAD razgovarao sa gradonačelnikom Maglaijem

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji Majkl Kirbi sastao se juče kasno popodne u Gradskoj kući sa gradonačelnikom Maglaijem, u okviru dvodnevne posete našem gradu. Ambasador će danas u 10 časova posetiti kancelariju Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine, a u 14 časova Jevrejsku opštinu Subotica i obići radove na obnovi Sinagoge.
Ambasador SAD razgovarao sa gradonačelnikom Maglaijem

U razgovoru sa gradonačelnikom Jeneom Maglaijem je izraženo obostrano zadovoljstvo zbog tradicionalno dobrih odnosa, kao i spremnost da se u narednom periodu saradnja dodatno intenzivira.

Gradonačelnik Maglai je istakao da su razvoj privrednih potencijala, povećanje životnog standarda Subotičana i vođenje odgovorne politike u svim oblastima prioriteti gradske vlasti.

On je naglasio da je, pored jačanja već razvijene elektromašinske industrije, imperativ lokalne samouprave i unapređenje poljoprivredno-prehrambene industrije, pružanje podrške mladima kako bi ostali i u ruralnim sredinama i realizacija započetih i planiranih kapitalnih investicija u oblasti komunalne infrastrukture.

Zahvaljujući se na prijemu, Majkl Kirbi je rekao da se raduje nastavku saradnje i da subotičkoj lokalnoj samoupravi želi da pomogne u njenim daljim nastojanjima da se Subotica razvija i da život u ovoj sredini bude što kvalitetniji.

Sastanku je prisustvovala šefica Kabineta gradonačelnika Ibolja Kovač.

Nakon razgovora sa gradonačelnikom Maglaijem, ambasador Majkl Kirbi je obišao „Američki kutak” u Gradskoj biblioteci Subotica. Kirbi će danas, u 10 časova, posetiti kancelariju Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine, a u 14 časova posetiće Jevrejsku opštinu Subotica i obići radove na obnovi Sinagoge.

Izvor: Subotica.rs / Autor: Milan Aleksić

povezane teme

16
Dragče Gevaravić Odgovori
Nikad neću skapirati kako biraju ovi što dolaze šta će obići.
Američki kutak još i shvatam, ali nacionalne savete Bunjevaca i Jevrejsku opštinu, obilazak radova na Sinagogi ne kapiram. Zašto baš te ustanove vezene za nacionalnosti i zašto uopšte gradilište obilaziti? Ako se već govorilo o privrednom razvoju, zar ne bilo svrsishodnije da su obišli mali Bajmok i zemljita koja su namenjena investitorima na Paliću ili drugu kasarnu?
Nisu mi jasni ovi turistički izleti tako nekih zvaničnika.
Samo je potrošio dragoceno popodne gradonačelniku i sprečio ga da bude produktivan kao što ni da sada nije bio...
pitanje Odgovori
zasto nisu zvali Darabosa?
Bunyewatz Odgovori
"Slučajno" zaboraviste napisati da je dotični posetio i kancelariju Nacionalnog saveta hrvatske nacionalne manjine danas u 9 časova?
Uvek u pravu Odgovori
Bolje da je došla gospođa Hilari.
Pop Odgovori
Ajel stigo i tenis malo da odigra u Dudiki?
scofield1986 Odgovori
Sta je ovaj znao da prica sa Maglaijem??
pista Odgovori
A zasto mu gospodin gradonacelnik ne pokaza Sever, 29 Novembar, Bratstvo, Aurometal, Agrokombinat, Zorku, Robnu kucu Beograd, Kasarne, Namteks, Mladost, 8 Mart, Zeljeznicar ......., da covek vidi kako smo veoma sposobni, za kratko vreme, unistiti sve sto je decenjama stvarano a kvalitetom bilo na svetskom nivou !
punisher Odgovori
pa to su amerikanci. kad oni nesto posete onda to znaci da ce tu biti neceg
niko Odgovori
trebao je gradonacelnik da zahteva od gdin.Kirbija da izvadi svoju bombu iz palica i neka je vrati u ameriku a ne da mi strpimo kad ce eksplodirati ili nas ozraciti.
drp trejd Odgovori
Maglaji izostavio si recenicu vodenje odgovorne lopovske politike u svim oblastima prioteti gradcke vlasti
Nebojsa Odgovori
@drp trejd

Kako si ti druze propustio jedan deo svog zivota... imao si besplatno skolovanje i, samim tim i priluku da naucis nesto o pravopisu.
Davno nisam video toliko resaka u tako kratkoj recenici. Naravno da se i u ovom mom postu moze naci greska, ali ipak nije toliko ocigledna kao cela tvoja recenica. Procitaj bar novine, i to ce biti dovoljno da naucis bar ono osnovno. Npr: gradske > gradcke
idemooo Odgovori
jesu li pricali na madjarskom ? hahahha
Martin Odgovori
Američki ambasador je posjetio i Hrvatsko nacionalno vijeće, zašto novinari nisu i to objavili. ??
Daddy Odgovori
@Martin
"""Američki ambasador je posjetio i Hrvatsko nacionalno vijeće, zašto novinari nisu i to objavili. ??"""


Salis se? I kod vas je bio? Ko bi reko?
safet Odgovori
Uu nebojša pa ti si neki online profesor srbskog jezika?? Pushti čoveka da pisr kako oće!
Martine zašto bih trebali da pišemo o hrvaskom vechu? Pa nek hrvacke novine izvijeste o tome isjreno
drp trejd Odgovori
@ Nebojsa Kao da si prepisivo od Nikolica
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.