Komentara: 26
Pregleda: 3544

Majkl Devenport: Subotica primer za privlačenje investitora

02.03.2012. u 14:41h
Izvor: SuMedija
Majkl Devenport: Subotica primer za privlačenje investitora

Ambasador Velike Britanije u Srbiji, Majkl Devenport, istakao je, prilikom posete gradonačelniku Saši Vučinići, da je Subotica primer za privlačenje stranih investitora, na koji se trebaju ugledati i ostale lokalne samouprave u Srbiji. On je dodao da će u predstojećem periodu biti intenzivirani razgovori između ekonomskog sektora britanske ambasade u Beogradu sa kolegama u subotičkoj lokalnoj samoupravi, što bi trebalo da rezultira i konkretnim investicijama ostrvskih firmi u našem gradu.

- Subotica je primer kako treba smanjivati nezaposlenost i raditi na intenzivnijem ekonomskom razvoju grada. Siguran sam da bi i britanske firme našle svoj interes da investiraju u ovom regionu, naročito jer Subotica ima dobru reputaciju na polju investicija, pre svega zbog brojnih nemačkih firmi koje posluju ovde. Moj susret sa gradonačelnikom Sašom Vučinićem je prvi u nizu kontakata na ovu temu, a sledeći potez su razgovori između naših ekonomskih stručnjaka – rekao je jutros Majkl Devenport.

Gradonačelnik Saša Vučinić izrazio je zadovoljstvo nakon posete ambasadora Velike Britanije, „jer je Subotica konačno grad o kome se priča u stranim diplomatskim krugovima, kada su u pitanju investicije“.

- Ovo je prvi korak da Subotica prestane da bude samo grad nemačkih investicija, već da postanemo prepoznatljivi i po britanskim ulagačima. Uskoro će uslediti poseta ekonomskog atašea britanske ambasade, kada će biti o reči o konkretnim potezima vezanim za privlačenje ostrvskih investitora – dodao je Vučinić.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 26
Pregleda: 3544
Povezane teme

Saša Vučinić

Majkl Devenport

ambasador Velike Britanije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.