• Pregleda: 5586

Maglai: Zadovoljan sam radom lokalne samouprave

Zadovoljan sam radom lokalne samoprave u proteklih pet meseci, istakao je u emisiji “In medijas res” gradonačelnik Jene Maglai. Napravljene su značajne uštede u budžetu grada, tako se da se grad više ne odnosi “rasipnički” prema novcu poreskih obveznika.Uštedelo se više miliona dinara, tako što se više vodi računa o trošenju benzina, putovanja, prilikom javnih nabavki i slično.
Maglai: Zadovoljan sam radom lokalne samouprave

Maglai je u emisiji istakao da Savez Vojvođanskih Mađara ima kvalitetne kadrove i sposobne ljude koji će moći da zauzmu date pozicije u budućoj Vladi Srbije i da će se kao i ranije prednost dati mladima. Nada se da oni koji budu izabrani doprineti i razvoju Subotice.

U naredne dve godine grad će se truditi da završi veći deo započetih investicija. Gradonačelnik smatra da će se završiti obilaznica poznatija kao Y krak, radovi na Sinagogi i veći deo radova na rekonstrukciji i sanaciji Narodnog pozorišta.

Odluka o raspisivanju javne nabavke za stari deo teatra je potpisana i sada treba da se sačeka da postupak prođe i da počnu radovi.

Kamen temeljac za fabriku "Svarovski"

Pre par dana postavljen je i kamen temeljac za izgradnju fabrike “Svarovski”. Svaki investior je bitan za Suboticu, a naročito kada je u pitanju svetski brend poput Svarovskog. Subotica ima odličan geografski položaj i u narednom periodu će se raditi na privlačenju investitora, smanjenju nezaposlenosti i ostanka mladih u gradu.

Nema novca za obnovu fasade na Srednjoj tehničkoj školi

Projekat koji neće biti realizovan ove godine je nastavak radova na fasadu Srednje tehničke škole “Ivan Sarić”. Gradonačelnik je dobio obaveštenje od direktora Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine da nije obezbeđeno 10 miliona dinara za nastavak radova na fasadi škole.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Sandra Iršević

povezane teme

15
Mikuca Odgovori
Ti si covece potpuno nesposoban za bilo sta! Ali svakako neces dugo,raspitaj se kod SNS i Pastora
Kristina Odgovori
jedini ste vi zadovoljni ostali beze kako mogu.....trbuhom za kruhom!
Always Ultra Odgovori
Od obnove ruiniranog centra grada ostade samo farbanje zardinjera u boju breskve i to bese bukvalno sve.
I pretpostavljam da je to "kostalo" barem 100 miliona dinara !

Od Y kraka i NP nema nista - to je otpisano jos pre 10-ak godina i ostavljeno nekim cukunpraunucima danasnje omladine .

Dole VMS !
mićko Odgovori
Da. za fasadu škole nema novca, a za "projekte" sa "obnovljivim" izvorima energije ima. Pogotovo ako se radi o domaćim agropeletima i inostranoj opremi. Održivost tih loših investicija će se vrlo brzo pokazati.
Predrag Odgovori
A Palic gradonacelnice, a Palic? Toga nema u vasim planovima. Najveca ironija je sto od svega nabrojanog zasluga ove vlasti je samo to oko Sinagoge sa novcem koji daje Madjarska. Swarovski nije zasluga ove nego prethodne, Sinagoga jednim delom, a Pozoriste, sto je do sada uradjeno uradila je ili obezbedila prethodna vlast. To znaci gradonacelnice da Vasa vlast nije uradila skoro nista, a i planovi su Vam jako mrsavi.
teslino Odgovori
Hvala bogu da je neko zadovoljan,ako građani baš i nisu.
Borat Odgovori
Trazite od onih pomoc kojih su oduzeti ti objekti ili im vratite pa ce oni to rado obnoviti restaurirati i modernizovati veoma rado samo im vratite!
Vesko Odgovori
Ko se hvali, sam se kvari. Imate cemu da se hvalite, zaista. U zadnje vreme sve nam blista.
ffilozoff Odgovori
Radite,a ne samo da se slikate!!! Za 5 meseci neko SPOSOBAN po ovakvom vremenu i temperaturama bi barem nesto URADIO,a VI nista!????
earthworker Odgovori
Mikica Odgovori
Ja predlažem za republičku Vladu Ildiko Zodi, ta se baš u Inkubatoru pokazala kao sposoban kadar! Neće vas sigurno obrukati!
poreski obveznik Odgovori
Kada će se procesuirat ljudi koji su za 2011 potrošili iz budžeta NE NAMENSKI 200 MILIONA, na privatne dr. mr. diplpme, zube, naočare, krkanje, oblačenje... na čelu tog rasipničkog tima je bio Saša Vučenić i Marija Ušumović Davčik.
Vidim oni su i dalje u svoim udobnim foteljama, u drugim gradovima se takve stvari procesuiraju, kod nas se sve zataškava.
ewa Odgovori
Fali te me usta moja. Jer drugi svakako nece.
kolega advokat Odgovori
kolega odgovorite na sledaca pitanja

1.Koja je Vasa uloga u zameni nekretnina u predmetu Minerva

2.Koja je Vasa uloga oko predmeta MOL pumpe u Subotici

3.Koja je Vasa uloga oko predmeta Metro i zemljista istog

za sada toliko,kada odgovrite na ova pitanja onda idemo dalje

pozdrav od ekipe iz Sombora
nale Odgovori
Gospodine Maglai! Mene zanima šta će se desiti ako "grad ne bude završio većinu zpočetih investicija"?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.