• Pregleda: 8403

Maglai obišao radove na kanalskoj mreži u Bajmoku

Gradonačelnik Jene Maglai obišao je radove na uređenju kanalske mreže na prostoru nekadašnje Kudeljare u Bajmoku. Vrednost radova u okviru druge faze, kojim će biti obuhvaćena izgradnja tri jezera i uređenje Bajmočkog kanala je 12 miliona dinara.
Maglai obišao radove na kanalskoj mreži u Bajmoku

Završetak radova, kojim je predviđena izgradnja prelivnog sistema, izmuljavanje i izgradnja jezera planirano je za sredinu juna, nakon čega će Bajmočani dobiti mesto za odmor, rekreaciju i ribolov.

- Na ovaj način ćemo stvoriti uslove da se atmosferske vode zadrže i da gazdujemo sa tim resursom.   Mislim da je ekološko uređenje ovog prostora lep primer kako posle više destina godina može da se uredi i da predstavlja jedan mali rekreacioni deo za stanovnike Bajmoka. Sa druge strane i ribolovci će dobiti mogućnost da se na kvalitetniji način bave ribolovom. Mulj se  odnosi na prostor bivše ciglane, pa će  verovatno  u narednom periodu to biti dobra zemlja za poljoprivredne kulture-kaže gradonačelnik,  Jene Maglai.

Upravljanje izgrađenim jezerima biće povereno, prema rečima nadležnih u MZ, nekom od ribolovačkih društava.

- Da bi se izgrađena jezera dalje održavala, naći ćemo način da preko  konkursa obezbedimo da njima upravljaju ribolovačka društva, sa kojima ostvarujemo odličnu saradnju. Završetkom ovog projekta Bajmok će dobiti pravo izletište i šetalište. Nadam se da će se i kod građana probuditi svest o značaju očuvanja ovog prirodnog resursa-kaže predsednik Skupštine MZ Bajmok, Borislav Petrović.

Uređenje kanalske mreže u Bajmoku, deo je projekta koji je prošle godine odobren od strane Pokrajinskog sekretarijata za privredu, vodoprivredu i šumarstvo. Ukupna vrednost projekta koji se odnosi na šest katastarskih opština iznosi 49,8 miliona dinara,   pri čemu  lokalna samouprava učestvuje sa 40 odsto sredstava.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

11
veliki strucnjak Odgovori
Samo neka obilazi i to u sirokom luku....
Niko Odgovori
Mogao bi malo da obiďe i sportsko rekreativni centar oko bazena. Ili je to možda privatizovano?
wiena Odgovori
A Palic??? Sta se desava???
Veteran Odgovori
Samo me interesuje šta bi to zadovoljilo pojedince,ako ovo nje dobro i korisno za meštane Bajmoka,onda ne znam šta je to dobro?
Alisa u Zemlji čuda Odgovori
Oho-ho! Obrijan i podšišan blista k'o čaša posle taša, i to ona punija, pošto je očigledno da se malo ubuckao. E sad, da li zbog skorog otarasivanja se "bede", ili je neki drugi antrag u pitanju, nije ni važno. Lepo ga je, kao uostalom i druge, videti optimistički raspoloženog.

Ono što je bitnije, je da bi mu osmeh splasnuo da je ovih dana svratio (i) do jezera, i ustanovio da je prethodni vizuelni utisak (ko još da mari za laboratorijske analize?), o navodnom ozdravljenju vode samo zbog braonkaste boje, tek puka ni na čemu utemeljena želja. Jer, mic po mic vraća se "dobar" green, green kolorit, a samim tim nema ni "b" od brčkanja ni ove, ni sledeće godine. Osim, ako ne misli da se prvi, i jedini, praćakne u istoj, što čisto sumnjam. Pre će biti da će salto mortale upriličiti prilikom svečanog otvaranja nove turističke destinacije u obližnjem Bajmoku, pošto je jezero Palić kao takvo već odavno mortale, iliti mrtvo!
Banderas Odgovori
Napravio sebi jezero da ima gde da peca sad kad je ispao iz politike.
@ Veteran Odgovori
Mi bi bili zadovoljni kad bi Borko Petrovic, Sinisa zmaj i Milan Mrvos sami izasli na izbore, a ne da se sakriju iza Vucicevog imena na listi. Svi bi tad videli da nista ne vrede. Toliko.
Vesko Odgovori
Nema vise magle, tako i treba.
Safet Odgovori
Mogo je ovaj da uzme malo da radi na mesalici da vidi kako je radnicima a ne samo kao fol da ih obilazi sta ima da ih obilazi kad ne pomaze samo da im smeta mozda.
Geza Odgovori
Hajde SNSovci i SVMovci, šta čekate?! Pravite novu gradsku vladu.... Ne mogu više da gledam ove propale nesposobne političare. A ovaj propali advokat zna samo da gubi sporove i ništa nije u stanju da napravi. Ni tender za reflektore na stadionu, ni atletsku stazu, ni stadion malih sportova da pokrije, ni pozorište za koje se tako zalagao da bude srušeno do temelja... baš ništa!!! Pamtićemo ga samo kao najgoreg i najnesposobnijeg gradonačelnika, a takve je najbolje što pre - zaboraviti!!!!
stormwatch Odgovori
Sad ovo mi nije jasno. Kako on obisao radove u Bajmoku kad je tamo svaki dan? Sto je ovo neko posebno obilazenje Bajmoka kad covek svakako ima poreklo odatle?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.