Komentara: 11
Pregleda: 8923

Maglai obišao radove na kanalskoj mreži u Bajmoku

26.05.2016. u 17:53h
Izvor: Subotica.com
Gradonačelnik Jene Maglai obišao je radove na uređenju kanalske mreže na prostoru nekadašnje Kudeljare u Bajmoku. Vrednost radova u okviru druge faze, kojim će biti obuhvaćena izgradnja tri jezera i uređenje Bajmočkog kanala je 12 miliona dinara.
Maglai obišao radove na kanalskoj mreži u Bajmoku

Završetak radova, kojim je predviđena izgradnja prelivnog sistema, izmuljavanje i izgradnja jezera planirano je za sredinu juna, nakon čega će Bajmočani dobiti mesto za odmor, rekreaciju i ribolov.

- Na ovaj način ćemo stvoriti uslove da se atmosferske vode zadrže i da gazdujemo sa tim resursom.   Mislim da je ekološko uređenje ovog prostora lep primer kako posle više destina godina može da se uredi i da predstavlja jedan mali rekreacioni deo za stanovnike Bajmoka. Sa druge strane i ribolovci će dobiti mogućnost da se na kvalitetniji način bave ribolovom. Mulj se  odnosi na prostor bivše ciglane, pa će  verovatno  u narednom periodu to biti dobra zemlja za poljoprivredne kulture-kaže gradonačelnik,  Jene Maglai.

Maglai obišao radove na kanalskoj mreži u Bajmoku

Upravljanje izgrađenim jezerima biće povereno, prema rečima nadležnih u MZ, nekom od ribolovačkih društava.

- Da bi se izgrađena jezera dalje održavala, naći ćemo način da preko  konkursa obezbedimo da njima upravljaju ribolovačka društva, sa kojima ostvarujemo odličnu saradnju. Završetkom ovog projekta Bajmok će dobiti pravo izletište i šetalište. Nadam se da će se i kod građana probuditi svest o značaju očuvanja ovog prirodnog resursa-kaže predsednik Skupštine MZ Bajmok, Borislav Petrović.

Uređenje kanalske mreže u Bajmoku, deo je projekta koji je prošle godine odobren od strane Pokrajinskog sekretarijata za privredu, vodoprivredu i šumarstvo. Ukupna vrednost projekta koji se odnosi na šest katastarskih opština iznosi 49,8 miliona dinara,   pri čemu  lokalna samouprava učestvuje sa 40 odsto sredstava.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 9 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 8923
Povezane teme

Bajmok

jene maglai

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.