Komentara: 115
Pregleda: 10098

Maglai: Ne želimo prebrojavanje krvnih zrnaca pod Gradskom kućom

26.09.2014. u 00:00h
Izvor: Radio Subotica
Gradonačelnik Subotice reagovao je juče na saopštenje HNV u kojem se ukazuje na to da je prvi čovek grada zabranio skup koji je ovo veće tražilo u Plavoj sali, navodeći da nije zabranio skup već mesto koje nije prikladno za održavanje skupova ovakvog tipa i izjavio da neće dozvoliti prebrojavanje krvnih zrnaca pod gradskim tornjem.
Maglai: Ne želimo prebrojavanje krvnih zrnaca pod Gradskom kućom

Gradonačelnik Jene Maglai je izjavio da korišćenje Plave sale nije odobreno organizatorima skupa "Identitetski sadržaji i problemi bunjevačkih Hrvata" zbog toga što u javnosti u poslednje vreme već postoje tenzije oko ovog pitanja.

- "Dok sam ja gradonačelnik, neću dozvoliti da se prebrojavaju krvna zrnca građana Subotice, niti da se remete odnosi u jednoj tolerantnoj sredini", kazao je gradonačelnik, ne želeći da se upliće u tumačenje da li je u pitanju naučni ili politički skup, dodajući da svaka politička opcija ima pravo da organizuje svoje skupove, ali ne pod krovom Gradske kuće.

Hrvatsko nacionalno veće je iznenađeno odlukom gradonačelnika da ne dozvoli održavanje stručno–naučnog skupa u organizaciji hrvatskih institucija, u Gradskoj kući.

Veće u saopštenju za javnost ocenjuje da se gradonačelnik na takav način svrstao na stranu Bunjevaca koji se ne osećaju Hrvatima, uz tvrdnju da se ne radi o političkom već naučnom skupu. Predsednik HNV–a Slaven Bačić navodi da je u istoj sali u avgustu održan panel o usmenom narodnom blagu Bunjevaca u organizaciji bunjevačkih institucija, i da se na istom mestu održavaju okrugli stolovi sa različitim temama, pa i političkim.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 115
Pregleda: 10098
Povezane teme
gradonačelnik Subotice bunjevci jene maglai hrvatsko nacionalno veće bunjevačka nacionalna manjina slaven bačić plava sala
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.