Komentara: 115
Pregleda: 10590

Maglai: Ne želimo prebrojavanje krvnih zrnaca pod Gradskom kućom

26.09.2014. u 09:48h
Izvor: Radio Subotica
Gradonačelnik Subotice reagovao je juče na saopštenje HNV u kojem se ukazuje na to da je prvi čovek grada zabranio skup koji je ovo veće tražilo u Plavoj sali, navodeći da nije zabranio skup već mesto koje nije prikladno za održavanje skupova ovakvog tipa i izjavio da neće dozvoliti prebrojavanje krvnih zrnaca pod gradskim tornjem.
Maglai: Ne želimo prebrojavanje krvnih zrnaca pod Gradskom kućom

Gradonačelnik Jene Maglai je izjavio da korišćenje Plave sale nije odobreno organizatorima skupa "Identitetski sadržaji i problemi bunjevačkih Hrvata" zbog toga što u javnosti u poslednje vreme već postoje tenzije oko ovog pitanja.

- "Dok sam ja gradonačelnik, neću dozvoliti da se prebrojavaju krvna zrnca građana Subotice, niti da se remete odnosi u jednoj tolerantnoj sredini", kazao je gradonačelnik, ne želeći da se upliće u tumačenje da li je u pitanju naučni ili politički skup, dodajući da svaka politička opcija ima pravo da organizuje svoje skupove, ali ne pod krovom Gradske kuće.

Maglai: Ne želimo prebrojavanje krvnih zrnaca pod Gradskom kućom

Hrvatsko nacionalno veće je iznenađeno odlukom gradonačelnika da ne dozvoli održavanje stručno–naučnog skupa u organizaciji hrvatskih institucija, u Gradskoj kući.

Veće u saopštenju za javnost ocenjuje da se gradonačelnik na takav način svrstao na stranu Bunjevaca koji se ne osećaju Hrvatima, uz tvrdnju da se ne radi o političkom već naučnom skupu. Predsednik HNV–a Slaven Bačić navodi da je u istoj sali u avgustu održan panel o usmenom narodnom blagu Bunjevaca u organizaciji bunjevačkih institucija, i da se na istom mestu održavaju okrugli stolovi sa različitim temama, pa i političkim.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 115
Pregleda: 10590
Povezane teme

gradonačelnik Subotice

bunjevci

jene maglai

hrvatsko nacionalno veće

bunjevačka nacionalna manjina

slaven bačić

plava sala

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.