Komentara: 44
Pregleda: 9962

Maglai kritikuje gradsku vlast

26.04.2018. u 17:12h
Izvor: Subotica.com
Pokret za građansku Suboticu i njegov predsednik Jene Maglai optužili su na današnjoj konferenciji za medije aktuelnu gradsku vlast da je „protraćila dve godine upravljanja gradom“. Vlast odgovara da se ne bavi rečima nego da svako treba da pogleda dela.
Maglai kritikuje gradsku vlast

Kritike bivšeg gradonačelnika u najvećoj meri odnosile su se na to što vlast nije podnela izveštaj o radu, kao i na realizaciju kapitalnih projekata, koji po njegovom mišljenju stoje ili ne idu pravim putem, a koalicine partnere, članove Saveza vojvođanskih Mađara, Maglai je prozvao da se ponašaju kao „prase u Teheranu“.

- Izgubljene su dve godinu u izgradnji zgrade Narodnog pozorišta i pitanje je šta će biti ove godine i da li će ono ponovo biti žrtva partijskih interesa. Ništa se nije uradilo ni u rešavanju stanja Palićkog jezera, niti sa zemljištem na prostoru nekadašnje Zorke, a na mestu Prvu kasarne, umesto da bude kampus za studente informacionih tehnologija, gradiće se stambeni kompleks koji ne odgovara potrebama stanovnika Subotice,  kojih je sve manje – smatra Jene Maglai. - Dom vojske koji je prazan je najbolja slika neefikasnosti lokalne vlasti i pokazatelj kako se koristi vredna imovina. Nažalost, ovakvo upravljanje gradom nema perspektivu i to će pokazati vreme.

Maglai je takođe skrenuo pažnju da opozicija nema dovoljno prostora u medijima, a za to  su, kako kaže, krivi sami mediji koji zavise od finansiranja iz gradskog budžeta, pa su tako u situaciji da direktno "opslužuju" vlast ili primenjuju autocenzuru.

Govoreći o nedavnoj raspodeli sredstava iz oblasti kulture, Maglai je rekao da je to prava ilustracija odnosa vladajuće večine prema novcu kao da je isti imovina političkih stranaka.

- Sredstva se mahom dele po političkoj podobnosti, a ne po kvalitetu projekta. Oni koji nisu politički podobni – njima se spuštaju odobrena sredstva, koja kao takva su nedovoljna da se bilo šta organizuje, dok se mnogim drugim organizacijama, koje nemaju taj kvalitet, dodeljuju sredstva isključivo po partijskoj podobnosti i interesima - istakao je Maglai

Lokalnu vlast Maglai je optužio da "na posao dolazi u devet, a odlazi u dva, nakon čega se pije viski".

Vlast poziva da se pogledaju dela i rezultati

Odgovarajući na pitanja novinara povodom današnje donacije gradskoj bolnici, na molbu da prokomentarišu navode opozicionog pokreta, predstavnici gradske vlasti te kritike smatraju nekonstruktivnim i nedobronamernim.

- Ono što smo slušali pre dve godine, čuli smo i danas. Najbolji izveštaj o radu našim građanima je kada prošetaju i vide sređene terene i Letnju pozorinicu na Paliću, kada u Hali sportova mogu u normalnim i prijatnim uslovima da gledaju utakmicu, da vide obnovljenu Opštu bolnicu... Reči su jedno, a dela sasvim drugo i kada se podvuče crta videćemo kakav je izveštaj na delu – ističe Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti.

Po rečima Nemanje Simovića, člana Gradskog veća za sport i omladinu, navodi da kapitalni projekti stoje nisu tačni, čak naprotiv, rešavaju se dugogodišnji nagomilani problemi.

- Nastavlja se posao na izgradnji „Ipsilon“ kraka, na novih pet kilometara, od Bikovačkog do Bačkotopolskog puta, i verujem da ćemo ako nastavimo ovim tempom do kraja mandata ovaj posao i završiti – najavio je Simović. - Objedinjene su dve faze na izgradnji Narodnog pozorišta i tu radovi treba uskoro da počnu, a u  ponedeljak treba da predamo na upotrenu nekadašnje devastirane terene na obali Palićkog jezera. Reflektori na Gradskom stadionu, novi balon u Dudovoj šumi, klimatizacija Hale sportova, završena obnova Sinagoge - samo su neki od projekata što smo do sada uradili.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 44
Pregleda: 9962
Povezane teme

jene maglai

nemanja simović

jasmina stevanović

pokret građanske subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.