• Pregleda: 6503

Mađarski pokret podržava Sašu Jankovića

U izbornoj trci za predsednika Srbije, Mađarski pokret podržaće Sašu Jankovića, saopšteno je danas na konferenciji za novinare u prostorijama Pokreta.
Foto: Ilustracija (arhiva)
Mađarski pokret podržava Sašu Jankovića

Lider Mađarskog pokreta, Jene Maglai izjavio je da je doneta odluka da se podrži Saša Janković jer se njegovi ciljevi i politički program podudaraju sa ciljevima za koji se zalaže Pokret. Maglai je pozvao pripadnike mađarske nacionalne zajednice, ali i sve građane Subotice da glasaju za Jankovića.

- Saša Janković predstavlja sve ciljeve i političke programe za koje se zalažemo, tosu  načela koja krase građansko društvo, uređene države, a to predstavlja i perspektivu kako za mađarsku zajednicu, tako i celokupnu zajednicu u kojoj živimo. Prvi  put imamo izbor za koga da glasamo, uvek se glasalo protiv nekoga, samo izrazloga  da ne bi bio neko ko je mnogo lošiji izbor. U ovom slučaju smatramo da je Saša  Janković pravi izbor za pripadnike mađarske zajednice u Srbiji, jer zaista verno predstavlja one principe i načela, koji su i načela naše zajednice- kaže Maglai dodajući da nikako ne bi mogli da daju podršku aktuelnom premijeru, Aleksandru Vučiću - Država je u rasulu, ako neko smatra da je ono što se dešava u proteklih 4-5 godina perspektiva ove zajednice i države, mislim da se vara. Ako želimo da ovu državu vratimo narodu, onda institucije moraju da profunkcionišu i država mora da bude uređena i pristojna država svih građana u kojoj će svi građani imati perspektivu. Imamo situaciju da su institucije urušene, a mladi masovno beže iz zemlje, bez obzira na nacionalnu pripadnost. Sve ono što je obećavano da će biti prekinuto, kao što je partijsko zapošljavanje i korupcija, sve je prisutno i to u još možda gorem obliku. To nikako ne može da bude budućnost mađarske i celokupne zajednice. Neki naši sunarodnici su prodali „veru za večeru“ jer su u takvom manevarskom prostoru da ne mogu odbiti da podrže Srpsku naprednu stranku i aktuelnog premijera, ali mi dobro znamo da će veliki deo mađarske zajednice podržati Sašu Jankovića.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

22
Alvatna Odgovori
Ovo ti je pamateno bivsi gradonačelnice, nadam se da ce te građani poslusati.
Radovan Odgovori
Ti?!?!?!?!

Ti, koji si u Vučića gledao kao u Boga?
Ti, koji si zahvaljujući SNS-u ostvario životni san da budeš gradonačelnik?
Ti, koji si od Subotice napravio palanku i podelio je u nacionalne torove samo zato što je SNS to od tebe tražio?

Kako te bre nije sramota?
Овца за шишање Odgovori
Исправно!
Pravnik
Ti podržavaš sve stranke koje su protiv Vučića. Zar to nije mržnja?

A šta oni nude, nije bitno šta nude, važno je da bude opet krađe da se ti i takvi nastavite naslađivati na muci naroda...
Овца за шишање
Никога не мрзим, такве ЖАЛИМ! Опасно је што нам уништавате БУДУЋНОСТ и против тога се МОРА борити и БРАНИТИ, увек и на сваком месту! Ако мислиш да је то зло, онда - "Зло чинити од зла се бранећи, ту злочинства нема никаквога!"
Ajoj Odgovori
SNS ne podrzavaju Madjari vec samo njihov vrh stranke!
ZEKA PEKA / 3 Odgovori
Podrzavam Vas I JA!!!Samo ledja da im vidim da odu i vise se nikada ne vrate!!!!
clown Odgovori
Zato i ne podrzava vucka jer je bivsi...pa hoce da nakupi poene!!!
Овца за шишање Odgovori
Ержи, Руди, Тина, Ферика... Моји пријатељи Мађари, нико не подржава несрећног Вођу! Њега подржава колонија Пастор, огледана у СВМ, није то масовна подршка! До победе, Сале!
zumba Odgovori
Ken i barbika te napustili i presli u SNS, da vidimo kako ce clanstvo naprednjaka sada reagovati!!!
Delfi
Ma nije moguce, stvarno?!?! Opet menjali stranku?
Neno
Njima dvoma obraz kao djon, nit stida nit srama, samo da se priheftaju negde. Ne bi me iznenadilo da uđu u SNS, maglaija lagano napuštaju, miševi beže, brod tone
EL-FI
Ta nemžem virovat !
bunjevac Odgovori
Bravo g-dine Maglai.
Verujte i velika većina Bunjevaca je za Sašu Jankovića (95%).
Ono što Mirko Bajić lupa je čista glupost.
On je već davno izdao Bunjevce.
EL-FI
Opaaac , taman pomislim da mi se susjed razumi samo u spomenike " njivoj vridnosti" , kad ono baćo zagazio i u infinitezimalni račun .
Goran Odgovori
cega li se boje vucicevci od Sase Jankovica? mozda da Sasa dodje na vlast i pokaze da je bolji od Vucka ? u strahu su velike oci pa sa raznim smicalicama i izmisljenim kvalifikacijama hoce da nagrde Sasu .Sem placenih politicara kome je sada jos dobro u Srbiji mozda radnicima profesorima lekarima policajcima penzionerima?
bajo Odgovori
Jencika je u pravu Subotičani budimo Subotičani i glasajmo za jednok pristojnog građanina Sašu.
Sljaker Odgovori
Cekaj malo, ako su nacela za koja se zalaze Sasa Jankovic ista kao i nacela Vaseg pokreta, zasto ih se niste drzali dok ste bili gradonacelnik? I sta ste Vi to dali gradjanima? Koje institucije su radile kako treba za vreme Vaseg mandata? Iskreno se nadam da ce gospodin Jankovic pobediti i da ce to biti pocetak dovodjenja Srbije u red pravnih drzava, a to podrazumeva i reviziju svih sluzbi i funkcionera u poslednjih 15ak godina. Sta cete onda, gosn bivsi? Hocete saradjivati ili bezati preko severne granice?
Bacvanin Odgovori
Ovde nema profesionalnih botova,te minuse protiv Sase su realna slika na terenu ko podrzava Vucica.Mi Bacvani smo takodje za sasu,njega su podrzala 100 javnih licnosti.Mozete zamisliti besedu M. Beckovica na tribini i uporediti je sa Palmom.
glasač Odgovori
Gospodine Maglai čestitam na hrabrosti i moralu, niste se prodali nazadnjacima za fukciju kao preletačevići .
Vesko Odgovori
Samo da niste zajedno sa naprednjacima povecali poreze i razbucali Zavod sa edukoms strucnjacima, glasao bi za vas. U svakom slucaja, vasa stranaka da, a za vas cu do izbora jos da razmislim. Stalno napadate zute i bivse vase, samo se pazite od onih koje ste primili pod okrilje. Takođe podrska za Sasu Jankovica.
Stef
Gospodin Maglaji je bio jedino gradonacelnik poslednjih 30 godina , koji je najvise ucinio za grad Suboticu. Sa njim se ne slazu samo ono koji ga se plasu (lopovi i bitange).
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.