Komentara: 22
Pregleda: 7078

Mađarski pokret podržava Sašu Jankovića

21.02.2017. u 14:40h
Izvor: Subotica.com
U izbornoj trci za predsednika Srbije, Mađarski pokret podržaće Sašu Jankovića, saopšteno je danas na konferenciji za novinare u prostorijama Pokreta.
Mađarski pokret podržava Sašu Jankovića

Lider Mađarskog pokreta, Jene Maglai izjavio je da je doneta odluka da se podrži Saša Janković jer se njegovi ciljevi i politički program podudaraju sa ciljevima za koji se zalaže Pokret. Maglai je pozvao pripadnike mađarske nacionalne zajednice, ali i sve građane Subotice da glasaju za Jankovića.

- Saša Janković predstavlja sve ciljeve i političke programe za koje se zalažemo, tosu  načela koja krase građansko društvo, uređene države, a to predstavlja i perspektivu kako za mađarsku zajednicu, tako i celokupnu zajednicu u kojoj živimo. Prvi  put imamo izbor za koga da glasamo, uvek se glasalo protiv nekoga, samo izrazloga  da ne bi bio neko ko je mnogo lošiji izbor. U ovom slučaju smatramo da je Saša  Janković pravi izbor za pripadnike mađarske zajednice u Srbiji, jer zaista verno predstavlja one principe i načela, koji su i načela naše zajednice- kaže Maglai dodajući da nikako ne bi mogli da daju podršku aktuelnom premijeru, Aleksandru Vučiću - Država je u rasulu, ako neko smatra da je ono što se dešava u proteklih 4-5 godina perspektiva ove zajednice i države, mislim da se vara. Ako želimo da ovu državu vratimo narodu, onda institucije moraju da profunkcionišu i država mora da bude uređena i pristojna država svih građana u kojoj će svi građani imati perspektivu. Imamo situaciju da su institucije urušene, a mladi masovno beže iz zemlje, bez obzira na nacionalnu pripadnost. Sve ono što je obećavano da će biti prekinuto, kao što je partijsko zapošljavanje i korupcija, sve je prisutno i to u još možda gorem obliku. To nikako ne može da bude budućnost mađarske i celokupne zajednice. Neki naši sunarodnici su prodali „veru za večeru“ jer su u takvom manevarskom prostoru da ne mogu odbiti da podrže Srpsku naprednu stranku i aktuelnog premijera, ali mi dobro znamo da će veliki deo mađarske zajednice podržati Sašu Jankovića.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 22
Pregleda: 7078
Povezane teme

jene maglai

predsednički izbori

mađarski pokret

izbori za predsednika republike

izbor za predsednika srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.