Komentara: 63
Pregleda: 13210

Mađarska diže ogradu od 4 metra na granici s Srbijom

17.06.2015. u 19:07h
Mađarska će podići četiri metra visoku ogradu duž granice sa Srbijom da bi sprečila priliv ilegalnih migranata, saopštio je danas u Budimpešti ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.
Mađarska diže ogradu od 4 metra na granici s Srbijom

"Imigracija je jedan od najozbiljnijih problema sa kojima se danas suočava Evropska unija", izjavio je Sijarto na konferenciji za novinare.

Sijarto je rekao da zemalje EU tragaju za rešenjem, ali da Mađarska"ne može da priušti sebi da još čeka".

"Govorimo o granici od 175 kilometara, koja se fizički može zatvoriti sa četiri metra visokom ogradom. Ministar unutrašnjih poslova je dobio instrukciju da to pripremi", dodao je on. Pripreme bi trebalo da budu završene do naredne srede.

Pastor: Granični prelazi će i dalje biti dostupni, kao i do sada

U vezi kretanja poštenih građana ne znači nikakvo fizičko ograničinje to, da Mađarska zatvara svoju južnu granicu – istakao je Ištvan Pastor, reagujući na odluku mađarske Vlade. Granični prelazi će i dalje biti dostupni i mogu se prelaziti, kao i do sada. Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara je rekao RTV Panon, da će to značiti značajno olakšanje za one koji žive ovde, jer, zbog zatvaranja granice, socijalni migranti neće dolaziti ovamo, jer će znati, da ne mogu ići dalje odavde.

Ištvan Pastor je naglasio da se sto posto podržavaju oni napori Vlade Srbije, koji su usmereni na sprečavanje priliva migranata u Srbiju. Predsednik SVM-a je rekao: Srbija ne može da bude jedna takva zona, u kojoj  oni koji su se zaglavili ovde, tapkajući  u mestu čekaju, kuda će moći dalje da odu. Dodao je: “Radi se o velikom evropskom problemu čije rešenje treba da nađe sama Evropa, ne možemo mi da budemo strana koja će da trpi zbog toga. Ištvan Pastor je istakao: O sednici i odluci mađarske Vlade telefonom je dobio obaveštenje od zamenika mađarskog premijera, Žolta Šemjena.

Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 63
Pregleda: 13210

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.