Komentara: 1
Pregleda: 2799

Mačevaoci Spartaka šampioni Srbije u obe konkurencije

28.04.2013. u 22:49h
Mačevalački klub "Spartak" postigao je odlične rezultate na juniorskom prvenstvu Srbije održanom u Novom Sadu u subotu.
Mačevaoci Spartaka šampioni Srbije u obe konkurencije

U muškoj konkurenciji, u kojoj je nastupilo jedanaest mladih takmičara iz cele zemlje, član MK "Spartak" Marko Kljajić osvojio je prvo mesto i zlatnu medalju, dok je njegov kolega iz kluba, Luka Tikvicki osvojio treće mesto i bronzu, obojica u kategoriji sablje. Od takmičara Spartaka učestvovao je i Martin Nimčević koji  se plasirao na šesto mesto. Mačevalačka ekipa MK "Spartak" se odlično pokazala i u veoma jakoj ekipnoj konkurenciji i tom prilikom osvojila titulu juniorskih prvaka države u kategoriji sablje.

Takođe i u jakoj ženskoj konkurenciji dame subotičkog mačevalačkog kluba su osvojile titulu ekipnog prvaka države u sablji, a u pojedinačnoj konkurenciji su tome dodale još jednu srebrnu i dve bronzane medalje. Katarina Tikvicki osvojila je drugo mesto u sablji, a bronzane medalje pripale su Mili Fazekaš i Teodori Marković. Posebnu pohvalu zaslužuje mlada Mila, koje je uprkos svojim godinama, koje je svrstavaju među pionire,  svojom srčanošću izborila treće mesto među mnogo starijm koleginicama.

Za uspehe mladih mačevaoca je svjojim požrtvovamnim radom pordžao trener ženske mačevalačke reprezentacije ujednom i trener MK Spartak Lazar Jaramazović.

Postavljeno pre 11 godina i 3 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 2799
Povezane teme

mačevanje

mačevalački klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.