Komentara: 14
Pregleda: 4304

Luka Buljovčić, mlada nada subotičkog rvanja

16.09.2013. u 19:04h
Da se rad isplati, dokaz je mladi šesnestogodišnji rvač Luka Buljovčić, član Rvačkog kluba "Spartak". On je još od pionirskog uzrasta pokazivao sportski potencijal, koji je iz prelaska u više uzrasne kategorije još više dolazio do izražaja. Luka će krajem septembra nastupiti u juniorskoj konkurenciji pred domaćom publikom.
Luka Buljovčić, mlada nada subotičkog rvanja

Bez ogromnog talenta upornim učenjem, razmišljanjem i treningom pod vođstvom trenera Zoltana Balaža i Stojana Štefaneka došao je do zavidnih rezultata u rvanju. Uspesi u pionirskoj konkurenciji (2010.) su ukazivali da je Luka na dobrom putu ka starijim uzrasnim kategorijama, što se vremenom i pokazalo tačnim.

U prvoj godini u konkurenciji kadeta njegova forma je išla uzlaznom putanjom i kulminirala osvajanjem 2. mesta u grčko-rimskom stilu i 1. mestom u slobodnom stilu na Prvenstvu Srbije i osvojeno 3. mesto na međunarodnom turniru za seniore.

Postignuti rezultati obezbedili su mi učešće na evropskom i svetskom prvenstvu kao priprema za narednu godinu gde ga očekuje učešće na istim takmičenjima, kao i na olimpijadi mladih, sa nadom i željom uz uporan rad do osvajanja jedne od medalja.

Na nedavno održanom svetskom šampionatu za kadete održanom u Zrenjaninu Luka je u kategoriji do 69 kilograma u slobodnom stilu poražen u prvom kolu od turskog takmičara Sajana Ejupa, ali to je bila još jedna prilka za sticanje novog iskustva i napredovanje u svakom pogledu.

Poslednjeg vikenda u septembru (28. i 29.) Luka će u juniorskoj konkurenciji nastupiti u Hali sportova pred subotičkom publikom.

Luka Buljovčić, mlada nada subotičkog rvanja

Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 4304
Povezane teme

rvanje

rvanje grčko rimskim stilom

rvački klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.