Komentara: 12
Pregleda: 2887

LSV: Vojvođansku zemlju treba da obrađuju naši paori a ne stranci!

13.04.2016. u 12:54h
Izvor: GrO Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV)
Saopštenje Biroa za informisanje Lige socijaldemokrata Vojvodine prenosimo u celosti.
LSV: Vojvođansku zemlju treba da obrađuju naši paori a ne stranci!

Liga socijaldemokrata Vojvodine je prikupila više od 70 od 100 hiljada potpisa koliko je potrebno da se raspiše referendum kojim će od Vlade Republike Srbije i Narodne skupštine Republike Srbije biti zatraženo da se od nelojalne konkurencije iz inostranstva, ali i od domaćih tajkuna, zaštite domaći poljoprivrednici, odnosno mala i srednja poljoprivredna gazdinstva prilikom kupovine poljoprivrednog zemljišta.

Inicijativom LSV se takođe zahteva i da država zaštiti ovdašnje poljoprivrednike i prilikom izdavanja državnog zemljišta u dugoročni zakup, bilo da je reč o strancima ili domaćim tajkunima, što znači da tražimo povlačenje Zaključka Vlade Republike Srbije od 11. marta kojim se legalizuje uzurpacija državne zemlje, kao i povlačenje štetnog Zakona o državnom poljoprivrednom zemljištu.

Ništa od onoga što tražimo u interesu zaštite vojvođanskog seljaka nije  kočnica za Srbiju u nastavku evropskih integracija. Brojni su primeri da su članice Evropske unije  prihvatile isti Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, koji je neophodan na putu ka Evropskoj uniji i garantuje da će stranci moći da kupuju i zakupljuju njihovu zemlju, ali su prilagodile domaće zakonodavstvo na način koji omogućava zaštitu interesa domaćih poljoprivrednika.

Liga socijaldemokrata Vojvodine  se zalaže da u vreme kada veliki broj mladih ljudi, naročito sa sela, napušta zemlju u potrazi za egzistnecijom ovo mora biti tačka na kojoj sve razmirice treba da prestanu.

Svi moramo uložiti napor da sprečimo da sela u našem okruženju dalje propadaju.

// kraj saopštenja

Izvor: GrO Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV)
Postavljeno pre 8 godina i 6 dana
Komentara: 12
Pregleda: 2887
Povezane teme

LSV

liga socijaldemokrata vojvodine

poljoprivredno zemljište

izbori 2016

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.