• Pregleda: 2451

LSV: Vojvođansku zemlju treba da obrađuju naši paori a ne stranci!

Saopštenje Biroa za informisanje Lige socijaldemokrata Vojvodine prenosimo u celosti.
LSV: Vojvođansku zemlju treba da obrađuju naši paori a ne stranci!

Liga socijaldemokrata Vojvodine je prikupila više od 70 od 100 hiljada potpisa koliko je potrebno da se raspiše referendum kojim će od Vlade Republike Srbije i Narodne skupštine Republike Srbije biti zatraženo da se od nelojalne konkurencije iz inostranstva, ali i od domaćih tajkuna, zaštite domaći poljoprivrednici, odnosno mala i srednja poljoprivredna gazdinstva prilikom kupovine poljoprivrednog zemljišta.

Inicijativom LSV se takođe zahteva i da država zaštiti ovdašnje poljoprivrednike i prilikom izdavanja državnog zemljišta u dugoročni zakup, bilo da je reč o strancima ili domaćim tajkunima, što znači da tražimo povlačenje Zaključka Vlade Republike Srbije od 11. marta kojim se legalizuje uzurpacija državne zemlje, kao i povlačenje štetnog Zakona o državnom poljoprivrednom zemljištu.

Ništa od onoga što tražimo u interesu zaštite vojvođanskog seljaka nije  kočnica za Srbiju u nastavku evropskih integracija. Brojni su primeri da su članice Evropske unije  prihvatile isti Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, koji je neophodan na putu ka Evropskoj uniji i garantuje da će stranci moći da kupuju i zakupljuju njihovu zemlju, ali su prilagodile domaće zakonodavstvo na način koji omogućava zaštitu interesa domaćih poljoprivrednika.

Liga socijaldemokrata Vojvodine  se zalaže da u vreme kada veliki broj mladih ljudi, naročito sa sela, napušta zemlju u potrazi za egzistnecijom ovo mora biti tačka na kojoj sve razmirice treba da prestanu.

Svi moramo uložiti napor da sprečimo da sela u našem okruženju dalje propadaju.

// kraj saopštenja

Izvor: GrO Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV)

povezane teme

12
mirko Odgovori
Bih oni obradjivali da im neko plati za to i normalno da zemlju...
kupujmo domace Odgovori
Sve prodajemo budzasto, stimulisimo seljaka da ostane na svojoj rodnoj grudi, da obradjuje svoju zemlju.Sablasno izgledaju nasa sela, napustene oronule kuce, obradiva zemlja zarasla u korov, nigde decije graje, smeha mladih- samo pokoji starac ceka sudnji dan. Ozivimo selo!
NE na glasanje Odgovori
... nemojte ljudi izlaziti na glasanje na izborima jer svako ko se bude potpisao na biračkom spisku svojeručno će potpisati priznanje da je magarac !!! Pogledajte samo za šta su poslužili Vaši potpisi na biračkim spiskovima i Vaši glasovi na izborima 2008, 2012 a pogotovu 2014 godine - sa svojim glasom na glasačkom listiću samo ste dali "robu" političarima sa kojom su potom oni mogli međusobno trgovati za mesta u parlamentu i Vladi a Vama ništa bolje u životu nije bilo samo ste sa vašim potpisom na biračkom spisku sami sebe deklarisali kao magarce !!!

A ukoliko baš hoćete da ispoštujete zakonsku obavezu i da izađete na izbore, jer se plašite da bi vas neki haračlijski sistem vlasti koji će se ustoličiti nakon izbora mogao kazniti ako to ne učinite, onda čistu savest i oprost grehova možete dobiti ako umesto glasanja glasački listić izžvrljate, crtate na njemu cvetiće, autiće, aviončiće, oblačiće, Hello Kitty mace ....
bole Odgovori
za vreme izbora mogao je odmah i vas referendum za koji ste skupljali potpise da se odrzi ali ne nadajte se to se nece desiti jer je sve to u bespravnoj drzavi mrtvo slovo na papiru.Misljenje seljaka i gradjana nikoga ne zanima ovde je sve po principu daj nekom vlast u ruke pa ces videti sta ce te snaci.
stap demokracija Odgovori
Gospoda iz ove stranke da prestani obmanjivati narod, zalazu se za ulazak u EU a uslov je i to vec od 2017. da se potpise pristanak da se zemlja moze prodavati strancima. Ne moze jare i pare, odlucite se-zemlja ili Unija.
Lokalac Odgovori
Naravno Vojvodina je Srbija
Novi Sad- Srpska Atina
Subotica- Severna Sparta
Nasa nacionalnost je Srpska ne Vojvodjanska
drapo Odgovori
@ NE na glasanje
Ajde više nemoj da nas smaraš sa svojim stalno istim, glupim komentarima! Već smo ti mnogi napisali u više navrata šta mislimo o tebi i tvojem glupom razmišljanju!Ti ako nećeš nemoj izlaziti na glasanje ali više, stvarno nemoj da nas maltretiraš ! Ako neznaš napisati ništa pametno onda bolje nemoj pisati ništa !
PS Nemoj više stavljati svoje slike, već smo te davno prepoznali !!!
bisni Odgovori
Pa sta ste radili vise od 20 godina na vlasti? Doveli nam naprednjake i nastavili da saradjujete sa njima. Vas treba u aps , a ne na izbore!
neca Odgovori
Zastitimo vlastitu zemlju, da ne bi morali na rodjenoj zemlji raditi ,za stranca, kao nadnicari!
indigo Odgovori
Da li ste primetili da "Ne na glasanje" ostavlja komentare samo na clanke koji se ticu pro evropske opozicije. Na clanke koji pisu o sns i krajnjoj desnici nigde ga nema. Znamo dobro kome ne ide u prilog da glasaci koji citaju vesti o pro evropskoj opoziciji ne izadju na glasanje.
Provaljen si sns botu, i sada pravac po sendvic.
Safet Odgovori
Ne na glasanje ! U pravu je covek . Aamo majmuni ce glasati koji veruju da ce njiov glas promeniti nesto i slepo veruju. Da ne kazem budale a ako vec toliko ne mozete bez politikebolje idite pa glasajte za vucica!
daca Odgovori
Pa naši nekada vredni paori bi i sada da obrađuju zemlju, ali da dobiju subvencije , da diktiraju cene, da dobro zarade , polovinu prodaju na pijaci sa velikim cenama , oni bi da rade i zarade tj, opelješe svoje građane. Nekad bilo. Sad je zakon ponude i potražnje, zakon tržišnih cena i ako si na godišnjem nivou zaradio 2-5 % , onda si odlično radio. Kad to naučimo, biće nam bolje jer ništa nema preko noći.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.