Komentara: 11
Pregleda: 3391
Foto

LSV se zalaže za unapređenje zdravstva u Vojvodini

06.04.2016. u 15:13h
Izvor: Subotica.com
Liga socijaldemokrata Vojvodine zalagaće se za osnivanje Pokrajinskog fonda za zdravstveno osiguranje koji će garantovati kvalitetnije zdravstvene usluge u Vojvodini – najavljeno je danas na konferenciji za medije GrO LSV povodom Svetskog dana zdravlja.
LSV se zalaže za unapređenje zdravstva u Vojvodini

Prema rečima Marine Španović, predsednice Foruma žena GrO LSV i kandidata za pokrajinskog poslanika, stranka ima efikasno rešenje za smanjivanje listi čekanja i integraciju privatnog zdravstva u jedinstveni sistem, zahvaljujući kome bi građani mogli jednako da se leče i u privatnim i društvenim institucijama.

- Zalažemo se za obavezne i organizovane preventivne preglede žena, u cilju očuvanja opšteg, a naročito reproduktivnog zdravlja, jer je nedopustivo da se na pregled čeka po nekoliko meseci – istakla je Marina Španović. - U sadašnjoj organizaciji pružanja zdravstvenih usluga i sprovođenju preventivnih mera na otkrivanju malignih oboljenja, žene ne ostvaruju pravo na kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. Izmenom propisa kojim se reguliše zdravstvena zaštita, treba uvesti obavezne preventivne, sistematske preglede žena, bez obzira na uzrast, zdravstveno osiguranje ili mesto stanovanja. Te aktivnosti treba posebno planirati u budžetu.

O obaveznim preventinim pregledima starali bi se poslodavci, za žene koje su u radnom odnosu, ili Nacionalna služba za zapošljavanje ukoliko su nezaposlene. Naravno, nikako ne treba zaboraviti edukaciju i informisanje, te je neophodno da svaki dom zdravlja ima savetovalište za prevenciju bolesti i podršku osobama obolelim od malignih oboljenja.

- Mislite o zdravlju dok ste zdravi! - poručuje Marina Španović.

Izvor: Subotica.com
LSV najava Svetskog dana zdravlja LSV najava Svetskog dana zdravlja LSV najava Svetskog dana zdravlja LSV najava Svetskog dana zdravlja LSV najava Svetskog dana zdravlja LSV najava Svetskog dana zdravlja LSV najava Svetskog dana zdravlja LSV najava Svetskog dana zdravlja
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 2 nedelje
Komentara: 11
Pregleda: 3391
Povezane teme

svetski dan zdravlja

LSV

liga socijaldemokrata vojvodine

lokalni izbori 2016

izbori 2016

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.