• Pregleda: 925

Literarni konkurs za srednjoškolce povodom Dana ljudskih prava

U želji da obeleži 10. decembar, Dan ljudskih prava, te podstakne mlade da razmišljaju i pišu o ljudskim pravima, jednakostima, sličnostima i različitostima u društvu, Kancelarija Zaštitnika građana Grada Subotice raspisala je literarni konkurs pod naslovom "Razumeti, a ne suditi" i "Otići ili ostati".
Literarni konkurs za srednjoškolce povodom Dana ljudskih prava

Kancelarija Zaštitnika građana Grada Subotice već šestu godinu obeležava Dan ljudskih prava, a ovim povodom i ove godine je raspisala literarni konkurs na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku za sve srednjoškolce na teme "Razumeti, a ne suditi" i "Otići ili ostati".

- Mladi su ti koji nas prate, koji gledaju šta mi stariji radimo i ovo je prilika da se kroz njihove literarne sastave i mi stariji upoznamo sa njihovim stavovima i načinom na koji posmatraju društvo. Zbog toga pozivamo sve učenice i učenike subotičkih srednjih škola da nam pošalju svoj literarni rad, esej ili pesmu na sva tri jezika koja su u službenoj upotrebi. U poslednjih nekoliko godina dobijali smo oko 45 do 65 radova i mogu da kažem da je bilo izvanrednih radova, zbog čega je vrlo značajno da mladi učestvuju na ovom konkursu - poručio je Zlatko Marosiuk, Zaštitnik građana Subotice na konferenciji za medije.

Literarni konkurs otvoren je do 19. novembra, a radovi se dostavljaju na mejl adresu u formatu .doc. Rad može da sadrži najviše 1.000 reči (dve kucane strane A4 formata), a uz rad je potrebno dostaviti podatke o imenu i prezimenu autora, adresu stanovanja, ime škole, razred, mejl adresu i kontakt telefon.

Najbolje radove će birati Komisija, koja će ocenjivati ideju, originalnost i kreativnost, a za tri najbolja na svakom jeziku, predviđene su novčane nagrade u visini od 8.000 dinara (1. mesto), 6.000 dinara (2. mesto) i 4.000 dinara (3. mesto).

Pobednički radovi biće objavljeni na zvaničnoj internet stranici Grada Subotice u rubrici Zaštitnika građana, a njihovi autori i autorke biće obavešteni i putem mejla. Svečano proglašenje i dodela nagrada održaće se 10. decembra, na Dan ljudskih prava, u Velikoj većnici Gradske kuće, kada će prvi nagrađeni autori i autorke pročitati svoje radove.

Više informacija o konkursu, zainteresovani srednjoškolsci mogu da pronađu na oglasnim tablama u svojim školama ili na ovom linku. Kontakt telefon je 024/626-898.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
Imre Odgovori
Kako je ovima dobro...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.