• Pregleda: 2605

Literarni konkurs Kancelarije zaštitnika građana

Danas je gradski zaštitnik građana Zlatko Marosiuk sa zamenicama Erikom Tot Salai i Ljiljanom Simić Vuković održao konferenciju za medije. Tema konferencije je literarni konkurs koji Kancelarija zaštitnika građana grada Subotice raspisuje povodom obeležavanja Dana ljudskih prava,10. decembra.
Literarni konkurs Kancelarije zaštitnika građana

Konkurs je namenjen učenicima srednjih škola,a članovi Komisije za izbor najboljih radova su između ostalih i, gradonačelnik i predsednik Skupštine grada.

Dve su teme literarnog konkursa: prva, ”Imam pravo, u stvari, nemam ga” i druga, ”Važnost našeg glasa shvatamo tek kad nas ućutkaju”. Rad može da sadrži najviše 1.000 reči (dve kucane strane A4 formata). Uz rad se dostavljaju sledeći podaci:ime i prezime,adresa stanovanja,ime škole,razred,e mail adresa i kontakt telefon.

Predviđene su tri novčane nagrade po 10.000 dinara iz budžeta Kancelarije za najbolji rad na srpskom,mađarskom i hrvatskom jeziku. Pobednički radovi biće objavljeni na internet stranici grada Subotice http://www.subotica.rs u rubrici Zaštitnik građana.

Svečano proglašenje i dodela nagrada održaće se na Dan ljudskih prava,10. decembra u Gradskoj kući.Komisija za izbor najboljih radova : Zlatko Marosiuk,Jene Maglai,Ilija Maravić, Erika Tot Salai , Ljiljana Simić Vuković,Laura Kovač,Rončak Petrović Erika i Iva Mustafić.

Konkurs je otvoren do 25. novembra, a radovi se dostavljaju na mail: . Sve dodatne informacije na telefon 024/626-898.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

8
roditelj Odgovori
Ovi izgleda nemaju pametnijeg posla.
Na svakom koraku se krše ljudska prava oni se bave literarnim radovima srednjoškolaca.
Vreme bi bilo da se pozabavite radom državni institucija koje svakodnevno krše prava, a srednjoškolce ostavite prosvetnim radnicima,pedagozima,psiholozima.
Daddy Odgovori
Mi smo zemlja cuda, kod nas politicari ocenjuju literane radove
Daddy Odgovori
"""Tema konferencije je literarni konkurs koji Kancelarija zaštitnika građana grada Subotice raspisuje povodom obeležavanja Dana ljudskih prava,10. decembra."""

"""za najbolji rad na srpskom,mađarskom i hrvatskom jeziku"""


Blago se nama, Kancelarija Zastitnika Gradjana Subotice diskriminise Bunjevce, Rusine, Nemce, Jevreje, Makedonce, Albanace, Rome ...


Gospodine Zlatko Marosiuk, gospodje Erika Tot Salai i Ljiljano Simić Vuković i mi ostali smo pismeni, ZASTO SAMO NA srpskom,mađarskom i hrvatskom jeziku?


Toliko o ljudskim pravima u Subotici!
cemu sluzis? Odgovori
Posto smo imali prilike da budemo direktni korisnici usluge naseg zastitnika gradjanskih prava(tema je bila "otkaciti" se od Toplane,pre godinu dana),shvatili smo sledece:da Toplana gresi,da ne postupa po Ustavu,on ce im napisati pismo,ili ce ih nazvati,i to je to.Nema covek nikakvu zakonsku moc,osim da ti objasni nesto sto uglavnom i sam kapiras.Radno mesto-besmislica,pa mozda ovakvim akcijama skrece paznju da eto radi se nesto i kod njega.
Daddy Odgovori
I nasa bi deca volela tu nagradu od 10.000 i slavu sto uz to ide
baćo Odgovori
Zaštitnik građana je neobavezni , izmišljeni organ koji štiti gradsku upravu od građana koji ih plaćaju. U Srbiji svaka deseta opština plaća zaštitnike građana, to dovoljno govori o njihovoj neophodnosti.
invalid Odgovori
Ove zaštitnike treba što pre ukinut oni troše ogromna sredstva iz budžeta oko 30 miliona godišnje a ne rade ništa, koga su oni zaštitili od sirotinje nikoga to najbolje znamo mi iz zaštitne radionice Željezničar.
Te pare treba usmerit na sirotinju koja je ostala bez posla zahvaljujući ovakvim trange frange zaštitnicima, neka oni rade a ne lade.
Uvek u pravu Odgovori
Sve radove koji pristignu na konkurs treba objaviti u knjizi koja bi trebala da se zove "Tuga, jad i nepravda u Subotici" Nagovoriću moju suprugu da i ona nešto napiše pošto nekoliko godina radi na crno u državnoj firmi a posao joj se ni ne nazire zbog svih ovih "pametnih" i neophodnih mera vlade.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.