Komentara: 0
Pregleda: 2323
Foto

Likovna radionica "EmArt" obeležila dve decenije rada

03.02.2022. u 16:22h
Izvor: Subotica.com
Dodelom nagrada polaznicima sa više nagradnih likovnih konkursa širom sveta i prigodnim programom, sinoć je u Gradskom muzeju obeleženo 20 godina postojanja i uspešnog rada Likovne radionice "EmArt".
Likovna radionica "EmArt" obeležila dve decenije rada

Likovna radionica "EmArt" osnovana je februara 2002. godine i prvobitno je radila pod imenom "Studio Bravo" s obzirom da je delovala, u sklopu istoimene štamparije, u vlasništvu porodice Sagmajster. Od 2007. godine, nakon smrti vlasnika Zoltana Sagmajstera, od 2008. godine radionica nastavlja rad pod imenom "EmArt", pod kojim i danas uspešno deluje.

Likovna radionica "EmArt" obeležila dve decenije rada

U početku imala je 12 članova, a danas broji 60 zaljubljenika umetnosti u više uzrasta. Najmlađi član ima 5, a najstariji 17 godina. Susreću se i druže nedeljno, a zajedničko radioničko stvaralaštvo, uz korišćenje raznih tehnika, traje po dva školska časa uz odanu i stručnu saradnju umetničkog mentora Emilije Grubanov Martinek.

Na svečanosti u Gradskom muzeju među zvanicama bila je i Jasmina Vidaković Jovančić, kustos Likovne galerije Subotica, koja praktično od prvih dana prati rad radionice "EmArt".

Likovna radionica "EmArt" obeležila dve decenije rada- Od srca volim sve što Emilija i njeni učenici u studiju rade. Ona je jedna od retkih osoba koja u svom glavnom pozivu učiteljice u osnovnoj školi ume da prepozna taj izuzetni talenat i dar, da se deca prenesu ono što osećaju u neki vizuelni jezik. To nije lako - kaže Vidaković Jovančić. - Davala je svojim polaznicima krila da hrabro zakorače u taj svet likovnih i vizualnih umetnosti, da na najlepši način izraze ono što osećaju u sebi.

Mentor í mladi autori redovno prate domaće i međunarodne konkurse. učestvuju i na tematskim izložbama i sa uspehom se uključuju u likovne pokrete svog uzrasta.

Likovna radionica "EmArt" obeležila dve decenije rada

Polaznicima radionice stizale su nagrade, medalje, priznanja, diplome iz brojnih država Evrope, Severne i Južne Amerike, kao i Azije. Kao što tradicija nalaže osvojene medalje, priznanja i diplome polaznici dobijaju na prigodnoj svečanosti, ovaj put na svečanosti povodom velikog jubileja radionice.

Dobitnici nagrada:

  • Međunarodni likovni konkurs raspisan u Poljskoj „Četiri godišnja doba”- POSEBNA NAGRADA - rad dobija mesto u zidnom kalendaru - nagrađena Katarina Vojnić.
  • 8. Međunarodni likovni konkurs raspisan u Bugarskoj - BRONZANA MEDALJA: Ana Crnjaković
  • 52. Međunarodni likovni konkurs u Kini - BRONZANA MEDALJA:  Jana Milanović i Kira Vaš
  • 21. Kanagawa Bijenale u Japanu - nagrada "Kanagwa" - Jana Milanović
  • 51. Međunarodni likovni konkurs u Japanu - SREBRNA MEDALJA: Vanja Pejić i Lena Krnajski i POSEBNA ZLATNA MEDALJA - Nastja Jozić.

Likovna radionica "EmArt" obeležila dve decenije radaU cilju subliminiranja dve decenije rada, Likovna radionica "EmArt" izdala je svoj drugi bilten, baš kao što je to uradila pre tačno 10 godina, na pola dosadašnjeg puta. Uspesi od 2002. godine rekapitulirani su u ovom štampanom izdanju, uz priložene brojne radove polaznika, stvarani tokom ovog perioda i utkani u istoriju radionice.

Izvor: Subotica.com
20 godina EmArt likovne radionice 20 godina EmArt likovne radionice 20 godina EmArt likovne radionice 20 godina EmArt likovne radionice 20 godina EmArt likovne radionice 20 godina EmArt likovne radionice 20 godina EmArt likovne radionice 20 godina EmArt likovne radionice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2323
Povezane teme

EmArt

emilija martinek grubanov

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.