Komentara: 0
Pregleda: 3399

Letnji kampovi za najmlađe u Zoo vrtu na Paliću

10.07.2014. u 10:30h
Izvor: Subotica.com
I ove godine u Zoološkom vrtu na Paliću učenici iz Temišvara učestvuju u programima letnjih kampova. Tri grupe od po tridesetak djaka boravi tokom jula po nekoliko dana na Paliću i radi u radionicama grnčarstva, dekupaža, pravi drvene kućice za ptice, upoznaje životinjski i biljni svet i prave ikebane.
Letnji kampovi za najmlađe u Zoo vrtu na Paliću

Zoološki vrt "Palić" je mesto gde se mogu realizovati najrazličitiji sadržaji i aktivnosti za decu i odrasle. Iako se bavi najviše životinjama, kao ustanova kulture, mesto je i za raznovrsne izložbe, koncerte, predstave i kreativne radionice. Teme su razne, tehnike još raznovrsnije a inspiracija se može potražiti svuda uokolo.

Tokom leta vrt je domaćin gostima iz Temišvara. Već nekoliko godina deca ovog grada dolaze u ovu ustanovu da realizuju programe letnjih kampova. U vrtu svaka smena provodi 4 prepodneva i realizuje nekoliko tematskih celina.

Radionice kroz koje do izražaja dolaze kreativnost i trud su tehnike grnčarstva i dekupaža.

Letnji kampovi za najmlađe u Zoo vrtu na Paliću

Grnčarstvo uvek privuče veliku pažnju dece. Svi žele da se oprobaju na starom grnčarskom kolu koje se pokreće nogom umesto strujom, i da naprave od gomile gline elegantne vaze, ćupove i posude. Oni manje spretni, od gline prave i potom oslikavaju figurice i magnete za frižider. Radionicu vodi Tibor Šram, dugogodišnji saradnik vrta, koji sveže radove stiže i ispeći kako bi ih deca odnela sa sobom kao uspomenu i suvenir.

Letnji kampovi za najmlađe u Zoo vrtu na Paliću

Dekupaž radionica je opet nešto potpuno drugačije i u poslednje vreme izrazito popularno. Vođena Biborkom Janoši, deca prave kutijice i ramove za slike u ovoj tehnici, sa motivima prirode, biljaka i životinja.

Ove godine, za malo starije, osmišljen je rad i sa tehnikom mozaika od sitnih komadića. Sve programe Zoo vrt na Paliću realizuje uz pomoć Grada Subotice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3399
Povezane teme

zološki vrt Palić

ZOO vrt Palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.