Komentara: 24
Pregleda: 8466

Letnje aktivnosti Kancelarije za mlade

19.06.2013. u 15:50h
Izvor: RTV City
Kancelarija za mlade najavila je svoje aktivnosti u naredna tri meseca kao i raspisivanje konkursa za idejno rešenje logoa i slogana Kancelarije. Takođe, predstavljena je i neformalna grupa „Bar Maniacs“ koja promoviše uličnu gimnastiku.
Letnje aktivnosti Kancelarije za mlade

Nakon usvajanja Lokalnog akcionog plana za mlade i dopune Statuta grada stvoreni su uslovi da se adekvatno vodi briga o mladima odnosno da se konačno preduzmu mere kojima će ovoj  populaciji na marginama našeg društva biti omogućen sadržajniji i kvalitetniji život.

Taj zadatak poveren je novoformiranoj Kancelariji za mlade koja sada treba pokazati ozbiljnost i kreativnost u sprovođenju omladinske politike.

Za petak od 16 do 18 časova, najavljen je mini turnir u stonom tenisu u MZ "Novi grad"  što je početak organizovanja sličnih takmičenja u gradskim naseljima. Kancelarija za mlade najavljuje i različita predavanja i obuke među kojima se izdvaja obuka mladih za pisanje projekata, škola roditeljstva, javni čas AK aerobika u Dudovoj šumi. Kancelarija će se baviti monitoringom i podrškom organizacijama koje su podnele omladinske projekte što će biti osnov za kreiranje novog akcionog plana za mlade u narednih nekoliko godina. Organizovan je i konkurs za idejno rešenje logoa i slogana Kancelarije i to putem fejsbuka gde će na osnovu glasova biti izabrano nekoliko rešenja a krajnu odluku doneće žiri sastavljen od mladih ljudi. 12.avgusta Kancelarija će obeležiti i Međunarodni dan mladih.

Dejana Bibić, koordinator Kancelarije za mlade: „Imaćemo aktivnosti na više lokacija. Prethodnih godina je obeležavano u Parku Ferenca Rajhla a ove godine će biti na više lokacija . Imaćemo aktivnosti i u Dudovoj šumi i ispred Dispanzera a ovom prilikom pozivam i druga udruženja i pojedince koji žele da se uključe u zajedničku realizaciju ovog dana da nam se obrate.“

Kao jedna od omladinskih organizacija predstavljena je neformalna grupa „Bar Maniacs“ koja se bavi promocijom ulične gimnastike. Oni postoje više od godinu dana, okupljaju više od 15 članova a nameravaju da popularizuju ovu disciplinu u čemu bi im značajno pomogla i teretana na otvorenom. Najavili su i humanitarnu akciju za 12. avgust kao i treninge za zainteresovane devojke. Momci i devojke iz grupe „Bar Maniacs“ treniraju svaki dan u Dudovoj šumi od 17 časova.

Milan Resan, „Bar Maniacs“: „Ovo radimo radi motivisanja naših sugrađana, da probudimo svest mladih, da treba da se pokrenu, da treniraju. Zato i naš slogan glasi „Nema spavanja“. Ovaj sport je besplatan i zato je postao popularan, može svako da se bavi njim bez obzira na pol i godine. Može se trenirati bilo kad i bilo gde.“

Dejan Stipić, „Bar Maniacs“: „Pravićemo 12. avgusta humanitarnu akciju u Dudovoj šumi gde ćemo održati takmičenje u zgibovima, propadanjima, sklekovima i dolaze grupe iz drugih gradova i država.“

Milica Čelebić, „Bar Maniacs“: „Treninzi za devojke se razlikuju od treninga za muškarce, prilagođeni su ženskim sposobnostima i ženskom telu. Odazvao se veliki broj devojaka, ima nas 10 do 15. Nadamo se da ćemo privući što veći broj mladih koji će redovno trenirati sa nama. Ovim putem ih pozivam da nam se pridruže.“

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 8466

Povezane vesti

Povezane teme

kancelarija za mlade

lokalna kancelarija za mlade

vežbanje na otvorenom

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.