Komentara: 0
Pregleda: 3322

Letnja škola u Zoo vrtu "Palić"

10.07.2013. u 13:39h
Izvor: Zoološki vrt Palić
U okviru letnjih programa zoo vrta Palić, od 1. jula u vrtu se realizuje mala letnja zoo škola za decu iz Temišvara, Rumunija. Kada se spomene reč škola, obično su prve asocijacije klupe i učionica. U zoo vrtu je škola nešto potpuno drugačije. Zoo edukacija je okrenuta interakciji sa decom, potsticanju pitanja i učestvovanja u radu koji se najvećim delom održavaju na otvorenom prostoru.
Letnja škola u Zoo vrtu "Palić"

U okviru ove letnje zoo škole, deca iz Temišvara će posetiti zoo vrt u tri smene. Svaka smena će po 5 dana realizovati aktivnosti u vrtu. Prvi dan je upoznavanje vrta sa prezentacijama životinja: foke, gmizavci i insekti, slon i papagaji.  Deca mogu da budu u neposrednoj blizini životinja, naravno uz timaritelje zoo vrta, te da pomaze zmiju ili stave džinovskog žohara na rame. Pošto se letnja vrućina vratila, deci prija i da ih razigrane foke malo poprskaju.

Nakon aktivnosti sa životinjama, sledećih dana je akcenat na umetnosti i kreativnosti. Tu je upoznavanje biljnog sveta sa prikupljanjem plodova i pravljenjem ikebana. Nakon toga rad u manjim grupama gde deca grnčare uz pomoć Tibora Šrama, prave dekupaž sa Biborkom Janoši i oslikavaju volijeru sa malim papagajima uz pomoć Ksenije Kovačević i Suzane Donoslović. Sa sobom nose urađene radove dok je užitak ulaska u kavez sa pticama i oslikavanje murala utisak za sebe.

U programu će ove godine učestvovati oko 90 dece i desetak nastavnika. U zoološkom vrtu "Palić" se nadaju da će utisci biti pozitivni i deca zadovoljna te da će preneti zadovoljstvo i na svoje članove porodica i posetiti ih opet.

Letnja škola u Zoo vrtu "Palić"

Letnja škola u Zoo vrtu "Palić"

Letnja škola u Zoo vrtu "Palić"

Izvor: Zoološki vrt Palić
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3322
Povezane teme

zološki vrt Palić

ZOO vrt Palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.