Komentara: 1
Pregleda: 5745

Lekovi na recept u privatnim apotekama od naredne nedelje

05.01.2013. u 18:08h
Izvor: Radio Subotica
Od naredne nedelje, lekovi na recept moći će da se podižu i u privatnim apotekama.
Lekovi na recept u privatnim apotekama od naredne nedelje

Privatne apoteke koje žele da izdaju lekove na recept mogu da se prijavljuju Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, a Ugovor će moći da potpiše samo apotekarska ustanova koja ima dozvolu Ministarstva zdravlja, radi najmanje godinu dana, ima najmanje jednog farmaceuta u smeni i umrežena je, što je potrebno da bi se pratio tok recepta.

Apoteke koje budu htele da potpišu ugovor sa fondom imaće iste uslove kao i državne. Udruženje privatnih apoteka Srbije smatra da će Povrat novca od Fonda u roku od 150 dana moći će da izdrže samo veliki apotekarski lanci, a izjednačavanje apoteka odgovara najviše pacijentima.

Ministarstvo zdravlja najavljuje i druge novine u prometu lekova, kao što je uvođenje obnovljivog recepta, za pacijente koji se kontrolišu na tri–četiri meseca pa će lekove podizati u apotekama bez obaveze da svakog meseca odlaze lekaru opšte prakse po recept

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 11 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 5745

Povezana vest

Povezane teme

lekovi

privatne apoteke

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.