Komentara: 1
Pregleda: 3002

Još uvek bez lekova na recept u privatnim apotekama

08.01.2013. u 20:13h
Izvor: RTV Yueco
Iako je iz Ministarstva zdravlja bilo najavljeno da će već početkom godine biti moguće podizanje lekova na recept i u privatnim apotekama, u našem gradu još uvek ne postoji takva mogućnost. Republički fond za zdravstveno osiguranje uputio je javni poziv privatnim apotekama da se uključe u sistem obaveznog zdravstvenog osiguranja, ali još uvek nema dovoljno zainteresovanih apoteka.
Još uvek bez lekova na recept u privatnim apotekama

U odnosu na privatne apoteke koje za sada ne pokazuju veliko interesovanje da se uključe u sistem u kojem u do sada funkcionisale samo državne apoteke, intesovanje građana postoji. Najveću korist imali bi stanovnici prigradskih naselja, u kojima ne postoje državne apoteke.

Na sajtu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje 4. januara objavljen je poziv svim apotekama koje nisu u planu mreže državnih apoteka da se jave matičnim filijalama na čijem području imaju sedište, radi zaključivanja ugovora koji se odnose na izdavanje lekova sa liste lekova i medicinsko tehničkih pomagala osiguranim licima. Do sada intersovanje je iskazala samo jedna apoteka iz Bačke Topole. U Republičkom fondu smatraju da je razlog slabijeg interesovanja rok plaćanja koji je važio prošle godine, kada su prema državnim apotekama dugovanja bila i po nekoliko meseci.

Apoteke koje budu želele da se uključe u sistem, moraće da ispune iste uslove koji važe za državne apoteke. Pored opštih uslova, privatne apoteke moraće da ispune i tehnički uslov, koji se sastoji u obaveznom posedovanju programa za elektronsko fakturisanje lekova.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3002

Povezana vest

Povezane teme

apoteka subotica

lekovi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.