• Pregleda: 9255

Led na Paliću tanak za klizače

Debljina leda od 4 do 6 cantimetara na Palićkom jezeru, govori u prilog da je ipak Gradsko klizalište najbezbednija opcija za klizače, trenutno.
Led na Paliću tanak za klizače

Za bezbedno klizanje je ipak potrebno sačekati hladnije dane koji bi pogodovali stvaranju sloja leda od minimun 15 do 20 cantimetara.

Ribe nisu u opasnosti jer još uvek ima takozvanih prirodnih odušaka, a u slučaju da se jezero zaledi u potpunosti, stručna služba je spremna da pritekne u pomoć. Tada se formiraju odušci na razmacima od 30 metara, površine otvora 6 puta 2 metara. Trenutno u jezeru Palić najveći procenat riba čine babuške, srebrni karaš, šaran i nešto malo grgeča. Iako se nekolicina ribolovaca može videti na obali jezera, ipak nije vreme ni za ribolov.

08. januar 2015. / 16 časova

Izvor: Radio Subotica

povezane teme

7
saša Odgovori
Ko je video šarana u Paliću ja ga častim ribljom čorbom.
Vesko Odgovori
Odavno smo "navuceni" na tanak led i klizav teren.
goran Odgovori
@ saša
Ja pre nekih 15-20 godina zadnji put ;)
ridick Odgovori
pozdrav svima,

meni uopste nije jasno zbog cega se Park prirode Palic konstantno sabotira??, ne moze da se kupa,ne moze da se klize,umire se,zarazno je,te ovo te ono itd....

debljina leda je od 10cm pa na vise, ima puno klizaca,puno dece,puno turista,SURFERA NA LEDU!!!,mnogo fotografa sto stranaca sto nasih lokalnih.

ljudi se setaju po jezeru dok ne padne mrak,prelaze sa jedne obale na drugu,sankaju se dodju sa autima do obale puste muziku i igraju hokej,zaljubljeni se klizu.

ne znam da li je neko od vas koji ste obljavili ovu vest skoro bio na palicu ili ste samo preko kamere bacili pogled????

ja sam sva sreca SVAKI DAN NA PALICU,I PREDIVNO JE !!!!
Junak Odgovori
Potpuno netačna vest.Lično sam bio na malom jezeru i klizao se sa ženom i decom,nismo bili jedini,bilo je više grupa,čak su neki šetali i po sredini jezerceta.Bilo je fenomenalno.
Zlatko Odgovori
Debljina leda je oko 15 cm moze se klizati vec 10-tak dana . Evo slike od prosle nedelje
Sale Odgovori
Licno sam se klizao na malom Palicu vec 31. decembra. Juce sam isto bio, po celom jezeru. Trenutno nigde nije tanak led, mada kazu otopljenje za naredne dane..
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.