Komentara: 9
Pregleda: 3247

LDP: Srbiji treba novi Ustav

06.03.2014. u 23:45h
Izvor: GrO Liberalno demokratska partija (LDP)
Liberalno demokratska partija može da bude ponosna na svoj rad prethodnih 9 godina, za razliku od drugih stranka koje se prave kao da nisu postojale prethodnih 20 godina, istakao je potpredsednik LDP-a Bojan Đurić
LDP: Srbiji treba novi Ustav

Đurić je rekao da je obaveza LDP-a da obavesti građane šta će raditi posle 17. marta kada budu vlast u zemlji. To je posebno važno za Suboticu i Vojvodinu, jer je pred nama velika Ustavna promena, zbog skandaloznog referenduma iz 2006. godine. Srbija mora da dobije novi Ustav, a u sklopu njega Vojvodina mora da ostvari svoja prirodna, politička i ekonomska prava.

"Sta znači novi Ustav? - To znači ozbiljne garancije prirodnih dobara u Vojvodini. Da se nikada više ne dogodi da ovde dođe, na osnovu nekog energetskom ili sličnog sporazuma, neka druga država i onda, zapravo, pod nedopustivo blagim uslovima odnosi prirodna dobra ili prirodna bogatstva. To znači potpuno drugačiji položaj Vojvodine u budžetu Srbije. To znači da organi u Vojvodini imaju puna prava, ali i da imaju punu odgovornost pred građanima. To znači ovlašćenje za sve gradove u ovoj zemlji, pa i za gradove u Vojvodini, između ostalog i za Suboticu, da sama bira rukovodstva najvažnijih službi" - istakao je Bojan Đurić.

Izvor: GrO Liberalno demokratska partija (LDP)
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 9
Pregleda: 3247
Povezane teme

LDP Subotica

liberalno demokratska partija

parlamentarni izbori

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.