Komentara: 2
Pregleda: 2165

LDP osuđuje zloupotrebu skupštine većine

27.04.2012. u 22:02h
Izvor: RTV Yueco
Gradski odbr LDP u Subotici najoštrije osuđuje zloupotrebu skupštinske većine, demonstriranu odlukom Skupštine grada kojom je zadužila grad za novih 11 miliona evra za finansiranje izgradnje više objekata u vezi prečišćavanja otpadnih voda i vodosnabdevanja.
LDP osuđuje zloupotrebu skupštine većine

Donošenje odluke o kapitalnim investicijama, zbog njihovog značaja i troškova, jeste odluka od izuzetnog značaja i potpuno je neprihvatljivo da je donosi Skupština grada koja više nema legitimitet. Ovakve odluke donosi Skupština grada u punom legitimitetu, dakle pre raspisivanja izbora za odbornike ili nakon izbora, u novom sazivu. Zasedanje Skupštine grada nakon raspisivanja izbora za odbornike predstavlja najgrublje kršenje svih evropskih demokratskih vrednosti. Izuzeci za ovakvo postupanje postoje, ali spadaju u vanredno stanje, a zaduživanje to nikada ne može da bude. 

Ovakvo ponašanje vladajuće većine u Subotici najbolje pokazuje njihovo shvatanje vlasti i odgovornosti. Skupštinska većina odbornika koja donosi odluke nakon raspisivanja izbora za odbornike nije Skupština, nego običan skup ljudi na pogrešnom mestu i u pogrešno vreme, koja uzurpira i otima zajedničko dobro svih građana. Za vladajuću garnituru je verovatno bolje da Skupština ni ne postoji – ona samo usporava i ometa njihovu kreativnost. Posledice takve nakaradne kreativnosti, međutim, plaćaju svi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2165
Povezane teme

LDP Subotica

liberalno demokratska partija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.