Komentara: 11
Pregleda: 6169

Lažni azilanti skrivaju se na deponiji

07.02.2012. u 15:02h
Izvor: RTV Yueco
Lažni azilanti skrivaju se na deponiji

Na periferiji grada nedaleko od subotičke deponije u improvizovanim kućama krije se oko stotinu lažnih azilanata. Imigranti su uglavnom iz Avganistana i Pakistana, podeljeni u grupice od po deset ljudi u ilegalnim kampovima. Građani im pomožu tako što im donose hranu i odeću. Pošto ilegalno borave u Srbiji i žele da pređu u zemlje Evropske unije skrivaju od policije po grobljima i deponiji.

U nehumanim uslovima, na -13 živi oko stotinu imigranata u Subotici. Okovani snegom, dobro su sakriveni na periferiji grada. Ekipa naše kuće pronašla je jedan njihov ilegalni kamp. Rekli su nam da su gladni i da im je hladno.

Na periferiji Subotice šest meseci žive u objektu koji je napravljen od otpada i drugih materijala koji su promašli.

Hrane se tako što peku kukuruz. Aktivisti Istočne Evropske misije im od septembra nose hranu, ćebad, jastuke i odeću koju dobijaju od Subotičana, ali i stanovnika okolnih gradova. U ovim vanrednim uslovima niko ne može da okrene glavu i ne pomogne ljudima kojima je pomoć potrebna.

Sve su prodali što su imali kako bi došli do Nemačke ili Engleske. Ne žele da ostanu u Srbiji i čekaju da pređu granicu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 6169

Povezana vest

Povezane teme

azilanti

imigranti

gradska deponija Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.