Komentara: 19
Pregleda: 16238

Lažne vesti o zatvaranju granice sa Mađarskom

25.06.2020. u 00:06h
Izvor: Subotica.com
Granica sa Mađarskom neće biti zatvorena od ponoći, potvrdili su to večeras predsednik SVM i ambasador Republike Mađarske u Beogradu, demantujući tako informaciju koja je tokom poslepodneva prostrujala društvenim mrežama.
Lažne vesti o zatvaranju granice sa Mađarskom

Tokom poslepodneva društvenim mrežama se počela širiti informacija sa jednog domaćeg portala da se Mađarska sprema da zatvori granicu prema Srbiji, kako se navodi zbog nepovoljne epidemiološke situacije i opasnosti da se virus proširi na teritoriju našeg severnog suseda.

Informacija je uznemirila javnost i neodgovornim ponašanjem urednika spornog portala dovela do panike i unela nemir kod građana. Ipak, tu lažnu vest Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, večeras je demantovao.

- Dosta je bilo panike i laganja! Niko ne treba da veruje portalu lažnih vesti da će Mađarska od ponoći zatvoriti granicu sa Srbijom. Upravo sam razgovarao sa Atilom Pinterom, ambasadorom Mađarske, koji je naravno potvrdio da je lažna vest, te mi je rekao da će i lično demantovati - objašnjava Pastor.

Nedugo zatim oglasili su se i iz Mađarske ambasade u Beogradu u kojoj nedvosmisleno opovrgavaju tu mogućnost, dodajući da Vlada Republike Mađarske ne planira takav korak, te sugerisali građanima da se informišu iz proverenih izvora, da budu oprezni i ne nasedaju na lažne vesti.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 9 meseci
Komentara: 19
Pregleda: 16238
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.