Komentara: 0
Pregleda: 2139
Foto

Laureat „Lifke“ Mirjana Karanović gost Festivala evropskog filma

14.09.2020. u 11:30h
Izvor: Subotica.com
Laureat „Lifke“ Mirjana Karanović gost Festivala evropskog filma

Organizatori 27. Festivala evropskog filma Palić zadovoljni su kako je počela jedna od najznačajnijih smotri sedme umetnosti, na kojoj neće biti mnogo gostiju i publike, ali, s druge strane, neće manjkati dobrih filmskih ostvarenja.

- Čini mi se da ćemo naš festival početi da računamo od ove godine, kao neku vrstu njegove nove ere. Najvažnije je da festivala ima i da će biti održan. Ne samo kao festival kontinuiteta, nego pre svega kao festival jednog fantastičnog iskustva, gde smo svi mi iz organizacije pokazali da i u najkomplikovanijim, najtežim uslovima možemo da napravimo festival - rekao je direktor festivala Radoslav Zelenović na konferenciji za medije. - Svako pomeranje festivala znači stvaranje novog festivala. Totalno su drugačiji koncepti bili za svaki datum. Svima nam je žao zbog Letnje pozornice, naročito što se pokazalo da je vremenska prognoza promašila i da smo imali lepo veče.

Laureat „Lifke“ Mirjana Karanović gost Festivala evropskog filma

Posle svečanog otvaranja, juče su u bioskopima "Eurosinema" i "Aleksandar Lifka" u Subotici, kao i u bioskopu "Abazija" na Paliću počeli brojni programi.

- Nikad više rada nije bilo u organizaciji festivala. Išli smo od jednog termina do drugog, od onlajn izdanja do ovog na kome smo ipak toliko insistirali. Realno smo odradili dva festivala, ako ne i cela tri. Danas je veliki dan za festival, jer se on toliko razvio da mi imamo više od deset programa koji će započeti sa prikazivanjem filmova, kao i dve izložbe - rekao je programski direktor festivala, Miroslav Mogorović.

Laureat „Lifke“ Mirjana Karanović gost Festivala evropskog filmaBioskopsku stolicu i klupu na Paliću sa svojim imenom dobila je naša proslavljena glumica Mirjana Karanović, ovogodišnji laureat nagrade "Aleksandar Lifka".

- Festivali su najvažniji deo popularizacije onoga što predstvaljaju, prate ih ideje, selektori skreću pažnju na reditelje i ostvarenja, pokreću važna pitanja. Palićki festival je apsolutno postao prepoznatljiv, ne samo kod nas nego i u čitavom regionu, jer promoviše pre svega autorski film i kreativno razmišljanje o stvarnosti koju živimo. To su posebni filmovi koje je teško videti na nekim drugim mestima - smatra Mirjana Karanović. - U poslednjih nekoliko godina sam počela da dobijam nagrade za životno delo. Kad ste mladi pa dobijete nagradu, to je nekakvo ohrabrenje i podrška za budućnost. Ovakve nagrade kažu da sva energija koju sam uložila u to što sam radila, koju i dalje imam za ovaj posao, ta spremnost da osvajam nove prostore u umetničkom univerzumu, pogotovo filmskom, u stvari jeste moja karijera. Ta nagrada kao da kaže da sam bila dobra.

Laureat „Lifke“ Mirjana Karanović gost Festivala evropskog filma

Izvor: Subotica.com
27. FEF - Prva press konferencija 27. FEF - Prva press konferencija 27. FEF - Prva press konferencija 27. FEF - Prva press konferencija 27. FEF - Prva press konferencija 27. FEF - Prva press konferencija 27. FEF - Prva press konferencija 27. FEF - Prva press konferencija
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2139
Povezane teme

festival evropskog filma palić

palićki filmski festival

european film festival palic

miroslav mogorović

radoslav zelenović

filmski festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.