Komentara: 5
Pregleda: 8559

Lasersko uklanjanje dioptrije - popust 20%

12.09.2012. u 02:07h
Lasersko skidanje dioptrije predstavlja proceduru kojom se pomoću lasera vrši otklanjanje dioptrije, odnosno korekcija postojeće refrakcione anomalije (kratkovidost, dalekovidost i astigmatizam).
Lasersko uklanjanje dioptrije - popust 20%

Ljudima je na ovaj način omogućeno da se oslobode nošenja naočara ili kontaktnih sočiva, i da poboljšaju komfor i kvalitet svakodnevnog života.

Prva intervencija laserskog skidanja dioptrije na teritoriji Vojvodine metodom LASIK izvršena je u Subotici, u Kući Zdravlja, jula 2010. godine.

Specijalistička oftalmološka ordinacija Kuće Zdravlja koristi laser Allegretto Eye Q koji predstavlja poslednju reč tehnologije i ne postoji proizvod na svetskom tržištu koji u ovom trenutku ostvaruje bolje rezultate. Korekcija vida ovim laserom je ambulantni desetominutni, potpuno bezbolan operativni tretman nakon kojeg pacijent ide kući i već za nekoliko dana može da se vrati svakodnevnim životnim aktivnostima. Laser emituje hladne zrake UV svetla koji velikom preciznošću skidaju mikronske količine tkiva menjajući zakrivljenost rožnjače i vrše korekciju postojeće refrakcione anomalije.

Ovim laserom mogu se ukloniti sledeće dioptrije:
- hipermetropija (dalekovidost) do + 5,0 D
- miopija (kratkovidost) do – 10,0 D
- astigmatizam do + / – 5,0 D

Branka Ivošević Kuća Zdravlja SuboticaSvaki pacijent koji ima dioptriju unutar ovog raspona može biti pogodan kandidat za lasersko skidanje dioptrije, ali je potreban detaljan oftalmološki preoperativni pregled da bi se ustanovilo postoje li stanja (trudnoća, dojenje), opšte ili očne bolesti koje bi mogle biti kontraindikacija za skidanje dioptrije. 

Neophodno je da osoba kojoj se skida dioptrija ima navršenih 20 godina starosti i da je dioptrija stabilna unazad godinu dana.

Ukoliko pacijent nosi meka kontaktna sočiva, potrebno je da ih skine sedam dana pre pregleda, odnosno četrnaest dana ako su gas propusna ili tvrda.

 

Činjenica da se laserska korekcija dioptrije uspešno primenjuje u svetu i kod nas duži niz godina govori o njenoj pouzdanosti i sigurnosti. Učestalost komplikacija je zanemarljivo mala (1%), a krajnji ishod jeste trajno i stabilno poboljšanje vida kod 95% operisanih. Preko 30 miliona ljudi širom sveta zahvaljujući primeni lasera zauvek se rešilo naočara i kontaktnih sočiva.

Kuća Zdravlja Subotica - Lasersko uklanjanje dioptrije

Tokom septembra i oktobra meseca Kuća Zdravlja daje popust od 20% za lasersko uklanjanje dioptrije. Studenti kao poseban poklon u okviru akcije dobijaju besplatan pregled.

Sve informacije možete dobiti na telefon: 024 55-75-75.
Internet sajt: kucazdravlja.rs

Operacija laserskog skidanja dioptrije u Kući zdravlja Operacija laserskog skidanja dioptrije u Kući zdravlja Operacija laserskog skidanja dioptrije u Kući zdravlja Operacija laserskog skidanja dioptrije u Kući zdravlja Operacija laserskog skidanja dioptrije u Kući zdravlja Operacija laserskog skidanja dioptrije u Kući zdravlja Operacija laserskog skidanja dioptrije u Kući zdravlja Operacija laserskog skidanja dioptrije u Kući zdravlja
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 8559
Povezane teme

kuća zdravlja

uklanjanje dioptrije

lasersko skidanje dioptrije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.