Komentara: 0
Pregleda: 2363

Laibach i Rundek na Paliću

11.03.2009. u 16:03h
Izvor: Blic
<p>Posle velikog uspeha pro&scaron;logodi&scaron;njeg &bdquo;Trenchtown" festivala, na kome je tokom tri festivalska dana na prostoru &bdquo;Etnokampa" u Horgo&scaron;koj &scaron;umi vi&scaron;e od 10.000 ljudi prisustvovalo nastupima poznatih muzičara iz zemlje i inostranstva, filmskim projekcijama, radionicama i pozori&scaron;nim predstavama, organizatori za ovogodi&scaron;nju manifestaciju, koja će biti održana od 30. aprila do 2. maja, najavljuju jo&scaron; bogatiji i kvalitetniji program.</p>
Laibach i Rundek na Paliću

Potvrđeni su nastupi slovenačkog benda „Laibach" i hrvatskog umetnika Darka Rundeka, dok će kompletna lista biti poznata narednih sedmica.

Branislav Filipović, direktor Fondacije za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Fokus", kaže da mu je posebno drago što će „Laibach" prvog maja nastupiti na glavnoj festivalskoj bini, jer „to predstavlja ekskluzivan događaj, pošto svi njihovi koncerti predstavljaju inspirativan scensko-vizuelni izraz sa snažnom i direktnom porukom".
- Njihov nastup na „Trenchtown" festivalu biće konceptualno posvećen albumu „Volk" na kome su obradili himne 14 svetskih zemalja i ne treba sumnjati da će to biti više nego zanimljivo. Dan kasnije, na istom mestu koncert će održati Darko Rundek, jedan od najznačajnijih autora svih vremena sa prostora bivše Jugoslavije, čija je muzika uticala na sazrevanje generacija. Dovoljno je reći da se bavi glumom, poezijom, komponovanjem filmske i pozorišne muzike, kao i da je bio lider kultnog benda „Haustor".

Još nije kompletirana lista učesnika, ali već sada možemo potvrditi da će muzički program biti znatno atraktivniji, kao i da ćemo proširiti prateće sadržaje. Biće organizovan niz filmskih projekcija, pozorišnih predstava, promocija knjiga i edukativno-kreativnih radionica. Želja nam je da „Trenchtown" postane vodeći festival ovog tipa u regionu - ističe Filipović.
Prošlogodišnji festival bio je posebno zapažen po nastupima bendova „Let 3", „Disciplin A Kitschme" „Korai Orom" i naših repera Marčela i Skaj Viklera, a zanimljivo je i da je kamp, kapaciteta 500 šatorskih mesta, zbog velikog interesovanja morao da bude značajno proširen. Sama lokacija „Trenchtowna" predstavlja posebnu oazu prirode, koja je od centra Palića udaljena svega dva kilometra.

 

Izvor: Blic
Postavljeno pre 15 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 2363
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.