Komentara: 1
Pregleda: 5165

Kvar na motoru srušio snove

13.01.2012. u 18:55h
Izvor: Pravda (dnevnik)
Kvar na motoru srušio snove
Srpski motociklista Gabor Sagmajster četvrti put uzastopno vozio je Dakar reli, ali ovog puta su pustolovine kroz Argentinu i Čile trajale svega pet dana. U intervjuu za „Pravdu“ Gabor govori o razlozima odustajanja, ali i o planovima za naredni period.

Na pitanje kako se oseća nekoliko dana po povratku sa četvrtog nastupa na Dakar reliju, Sagmajster je odgovorio:

- Ne znam šta da kažem, osim da konstatujem da je motor stao. Posle uvodnog upoznavanja sa motorom, petog dana ušao sam u željeni ritam, počeo da popravljam pozicije u generalnom plasmanu i polako krenuo ka 40. mestu, koje mi je ove godine bilo cilj. Nažalost, nisam dobro taktizirao i sve se završilo kvarom koji nije mogao da se otkloni – kaže Sagmajster.

On ističe da je motor KTM 450 kubika, koji je sada prvi put vozio, daleko bolji od prethodnog.

- Motor je bolji, vozi se lako i bez ikakvih problema postiže brzinu od 150 do 160 kilometara na čas, što je za Dakar sasvim pristojna brzina. Nisam izabrao najbolju taktiku, neprekidno sam forsirao, desetak minuta novu i meni nedovoljno poznatu mašinu i ona je narodski rečeno „ispustila dušu“.

Sagmajster kaže da osim kvara na motoru, nije imao drugih problema.

- Fizički sam bio pripremljen kao nikada ranije. Saradnja sa bivšim gimnastičarem, a danas poznatim kondicionim trenerom Zoranom Ivanovićem, kao i pripreme u dubokom pesku na Balatonu, učinili su da se osećam sjajno. Ali motor nije izdržao – kaže pomalo nezadovoljni Sagmajster.

Na konstataciju da već tri godine na Dakar reliju učestvuje kao jedini takmičar iz Srbije, Gabor Sagmajster odgovara:

- Nema to nikakve veze. Ovde je prve godine sa mnom bio sunarodnik Božo Ristić, a sada najviše vremena provodim sa klupskim kolegom Miranom Stanovnikom. Svi se družimo, mada nema mnogo slobodnog vremena, jer se odmah posle prolaska kroz cilj, motor sa mehaničarima i pratećim osobljem priprema za naredna iskušenja.

Sagmajster napominje da za razliku od ranijih nastupa, sada je ishrana u kampu bila sasvim zadovoljavajuća.

- Ishrana je potpuno zadovoljavala potrebe takmičara. Koristili smo i napitke koji su nam povećavali energiju kako bismo lakše izdržali borbu sa iskušenjima na reliju.

Sagmajster već planira naredna takmičenja.

- Voleo bih da se u aprilu zajedno sa Miranom takmičim na Svetskom kupu u Abu Dabiju, na kom sam 2010. godine osvojio sedmo mesto i ostvario najbolji plasman u karijeri – zaključio je Sagmajster.

Na pitanje koliko je za učešće na Dakar reliju potrebno novca, Gabor Sagmajster je rekao:

- Sve zavisi od toga kakva je oprema i kolika je prateća ekipa. Troškovi se kreću u rasponu od 50.000 do 100.000 evra. Koristim ovu priliku da se zahvalim svim sponzorima.

Izvor: Pravda (dnevnik)
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 5165
Povezane teme

dakar 2012

Gabor Sagmajster

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.