Komentara: 1
Pregleda: 2427

Kvalitet vazduha zadovoljavajući

08.08.2014. u 16:49h
Izvor: RTV Yueco
Nakon četiri meseca prekida od prvog avgusta ponovo je počelo merenje kvaliteta vazduha u Subotici. Vazduh je zadovoljavajučeg kvaliteta, a broj mernih mesta je smanjen i trenutno iznosi pet. U Gradskoj upravi objašnjavaju da izmenama postojećih Zakona, i podzakonskih akata i uvođenjem novih, kao što je Zakona o zaštiti vazduha, procedura kontrole kvaliteta vazduha kao i samo raspisivanje Javne nabavke su izmenjeni. Nakon javne nabavke koju je grad raspisao Zavod za javno zdravlje dobio je posao praćenje kvaliteta vazduha na teritoriji grada Subotice.
Kvalitet vazduha zadovoljavajući

Kvalitet vazduha u Subotici je na zadovoljavajućem nivou. Motorna vozila i prevozna sredstva svakako su glavni izvori azotnih oksida od kojih najveći značaj imaju azot-monoksid i azot-dioksid koji učestvuju u formiranju tzv., „fotohemijskog smoga“.U Zavodu za javno zdravlje, kažu da se u gradu meri kvalitet vazduha na mernom mestu kod Bolnice.

Odredbama zakona o zaštiti vazduha podrazumeva se praćenje kvaliteta vazduha. Podzakonska akta definišu uslove za ispitivanje zagađujućih materija i informacije koje su potrebne za davanje stanovništvu. Grad je bio raspisao tender za merenje kvaliteta vazduha na pet lokacija i za grupu parametara.

U vlasništvu pokrajine nalaze se dva automatska merna mesta, kod Patrie i na Paliću kod Meteorološke stanice. Te dve stanice prate glavne parametre za kvalitet vazduha.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2427
Povezane teme

kvalitet vazduha

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.