Komentara: 5
Pregleda: 9262

Kursevi nemačkog jezika sve popularniji među Subotičanima

11.10.2012. u 16:31h
Izvor: RTV Yueco
U Subotici je poraslo interesovanje građana za kurseve nemačkog jezika, što je posledica dolaska nemačkih investitora u Suboticu, ali i mogućnosti zaposlenja na zapadu Evrope, rečeno je na otvorenom univerzitetu. Pored nemačkog, ove jeseni je u porastu i interesovanje za mađarski jezik. Od 150.000 stanovnika Subotice, na Otvorenom univerzitetu njih 1.000 svake godine pohađa neki od desetina kusreva.
Kursevi nemačkog jezika sve popularniji među Subotičanima

Dolaskom jeseni počinje nova sezona kurseva na Otvorenom univerzitetu, lideru u neformalnom obrazovanju u Subotici. Svake godine, u proseku, oko hiljadu ljudi pohađa neki od oko 40 kurseva. I dok je u Srbiji po poslednjim istraživanjima najatraktivniji kusr engleskog, u Subotici je ove jeseni hit – nemački jezik, uz porast interesovanja za mađarski jezik.

Shodno tome, savetuje se da se zainteresovani okrenu i ka italijanskom jeziku jer je sa izgradnjom fabrike počela i Kalcedonija koja planira sukcesivno otvaranje oko 1.000 radnih mesta. Neformalno obrazovanje, jedan je od čestih uslova koji se nalaze prilikom konkurisanja za posao, pa stoga i nacionalna služba za zapošljavanje organizuje kurseve i obuke, što samostalno, što u saradnji sa poslodavcima, čime povećavaju konkurentnost nezaposlenih na tržištu rada.

Pregled kurseva jezika u Subotici možete pogledati i na našoj stranici:
http://www.subotica.com/obrazovanje/#kursevi-jezika

Poslednja istraživanja pokazuju da interesovanje za učenje putem kurseva vlada u populaciji od 25 do 55 godina. Procene su da samo 3% stanovništva Srbije između 25 i 64 godina koristi prednosti neformalnog obrazovanja, odnosno upisuje različite kurseve i obuke. To je manje od polovine u poređenju sa prosekom Evropske unije, čime Srbija spada na samo dno, podaci su sajta Eurostat.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 9262
Povezane teme

kursevi u subotici

kursevi

kursevi jezika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.