Komentara: 3
Pregleda: 7607

Kupovina novogodišnjih jelki

03.12.2012. u 16:46h
Sa prvim snežnim padavinama vreme je i da razmišljamo o kupovini novogodišnje jelke. Odgovorno ponašanje prema prirodi treba svima da nam bude vodilja kada nas ponese praznični duh što treba da primenimo i prilikom kupovine božično-novogodišnje jelke. Kako bismo očuvali životnu sredinu i sprečili seču mladih stabala četinara, jelka sa busenom predstavlja pravi izbor.
Kupovina novogodišnjih jelki

Kupovinom jelki sa busenom produžavamo život četinara ali i istovremeno utičemo na povećanje zelenih površina u gradu, što je neophodno i korisno. Subotičani shvataju da je bitno sačuvati stabla četinara te se uglavnom odlučuju za kupovinu jelki sa busenom.

U Goranskom rasadniku ističu da Subotičani najviše kupuju srebrnu smrču i pančićevu omoriku, jer u Rasdniku ne sade običnu smrču koja se najčešće prodaje bez busena, pošto ova stabljika oboleva na nadmorskim visinama manjim od 600 m, pa je lečenje ove biljke skupo. Kupovinom jelki sa busenom produžavamo život četinara ali istovremeno utičemo i na povećanje zelenih površina u gradu, što je neophodno i korisno. Cena jelki sa busenom se kreće od 600 dinara pa naviše, što predstavlja malu cenu s obzirom na to da jelka može da se zasadi u dvorište i da se ponovo iskoristi za ukrašavanje sledeće godine.

Posle praznika sugrađani jelku mogu da posade u svojim dvorištima, ali moraju da imaju na umu da će ona u narednim godinama izrasti u visoko drvo, pa zato pažljivo treba da odaberu mesto za sadnju. Ukoliko nemate dvorište jelku možete pokloniti nekome ko ima dvorište, ili obližnjoj školi i vrtiću.

Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 7607
Povezane teme

novogodišnji praznici

jelke sa busenom

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.