Komentara: 0
Pregleda: 1135

Kulturološke razlike kao mesta zbližavanja, prožimanja i bogaćenja

11.12.2018. u 14:30h
Izvor: Subotica.com
OKUD "Mladost" učestvovalo je tokom vikenda na umetničkoj večeri "Raznolikost kultura kao vrednost", koju je priredila Bošnjačka zajednica kulture "Preporod" iz Brčkog.
Kulturološke razlike kao mesta zbližavanja, prožimanja i bogaćenja

Kako bi što verodostojnije predstavili narodne igre iz severnog, centralnog i južnog dela Srbije, članovi "Mladosti" odigrali su Bunjevačke igre, splet igara iz Šumadije i igre iz Vranja, a prema rečima Emira Sušića, predsednika Upravnog odbora OKUD "Mladost", na ovo druženje su pozvani jer su ovo društvo, kao i naš grad, simbol multikulturalnosti i različitosti.

- Ovakva dešavanja su značajna, prvenstveno zato što se promoviše kultura, a mi se na ovakvim događajima upoznajemo, družimo i volimo - rekao je Sušić.

U programu umetničke večeri, učestvovala je i pevačka grupa "Srma" iz Fojnice, KUD "Gajret" iz Sjenice, kao i domaćini iz Brčkog, koji su svim gostima upriličili veličanstven doček, druženje uz večeru i muziku na splavu na Savi. Drugi dan, sve učesnike su ugostili u prostorijama "Preporoda" i pokazali im znamenitosti svog grada, pri čemu nisu izostali ni čuveni bosanski čevapi i kafa.

- Svesni smo da živimo u svetu i na prostoru gde su razlike vrlo često prepreke za normalnu komunikaciju, dok je moderni čovek željan pozitivne priče. Želimo prikazati naše razlike kao mesta dodirivanja, prožimanja i bogaćenja, da one ne budu zidovi među nama, nego mesta gde ćemo se zbližavati i upoznavati jedni druge - naglasio je dr Edin Jašarević, predsednik Bošnjačke zajednice kulture "Preporod".

U povratku, članovi "Mladosti" obišli su čuveno etno selo Stanišić i vratili se u Suboticu puni lepih utisaka.

Nadamo se da će se naše prijateljstvo i saradnja nastaviti i da ćemo dogodine imati priliku da uzvratimo gostoprimstvo i prikažemo našim sugrađanima kulturu i tradiciju Brčkog, a našim gostima lepotu i kulturu Subotice  - poručio je Sušić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1135
Povezane teme

okud mladost

mladost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.