• Pregleda: 4738

Kućnim majstorima za penzionere pune ruke posla

Majstori koji su zaposleni u okviru projekta “Kućna nega” u Gerontološkom centru imaju pune ruke posla. Kroz projekat je zaposleno 15 osoba, koji su angažovani na pružanju usluge pomoći i nege u kući starim i invalidnim sugrađanima, a sva pomoć je besplatna. Vrednost projekta je 110.066 evra i realizuje se uz podršku grada, a finansira ga Delegacija Evropske unije u Srbiji.
Kućnim majstorima za penzionere pune ruke posla

Subotica je drugi grad u zemlji koji je penzionerima ponudio usluge besplatninih popravki po kući. Penzioneri treba da kupe delove za popravku, a usluge popravke su besplatne. Za sada nije bilo primedbi na rad majstora, a popravljali su roletne, vrata, šporete i sve druge neophodne sitne prepravke po kući.

Kroz projekat zaposleno je šest majstora različitih profila. Električar, Saša Bašić kaže da dnevno obiđe dve kuće. Kada izađe na teren po pozivu kada otkloni kvar zbog koga su ga zvali, gleda da obavi i druge neophodne popravke po kući.

Gerontološki centar brine o 600 stanara i oko 5.000 korisnika drugih usluga,a usluge kućnih majstora mogu da koriste svi penzioneri. Projektom je predviđeno zapošljavanje izbeglih, interno raseljenh lica i osoba iz socijalno ugroženih kategorija, koje su angažovane na pružanju usluge pomoći i nege u kući starim i invalidnim sugrađanima u gradskim i prigradskim naseljima. Usluge su besplatne, a prioritet imaju materijalno ugrožena lica i lica koja u domaćinstvu žive sama.

Da bi penzioneri imali pravo na besplatne usluge treba da budu članovi gerontoloških klubova i kvar prijave klubu u ulici Žarka Zrenjanina broj 16 ili na broj telefona 555 055. Za sada su projektom zadovoljni penzioneri i majstori.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

6
kikiriki Odgovori
Nažalost u ovoj zemlji sve se vrti oko penzionera,bivših komunista koji su uspeli da nam u nasleđe ostave razrušenu i uništenu zemlju,a nama mladima je ostalo da pobegnemo što dalje ako imamo za putne troškove.
Član51406 Odgovori
Гарант;да те услуге у већини случајева користе они пензионери,који имаду "оне" фамозне пензије.Пензионери са мини пензијама и сами траже да нађу којекакве ситне послиће.Баш их бризга за геронтолошки клуб.
velikodušnost Odgovori
Ovo je sigurno inicijativa onog nezvaničnog direktora gerontološkog centra, kao nastavak predizbornih aktivnosti za bolju budućnost i bolji život u ovom gradu , a čije usluge prema penzionerima nisu nimalo besplatne!!! Koje licemerje!!!!? Što bi rekli mnogi penzioneri, doći će i naše vreme kad i ako ikad odemo u penziju!!! Ko će da kontroliše da li ti kućni majstori,zaposleni očigledno preko veze i bez javnog oglasa, primaju i bakšiš?!!! Dok je nas biće i njihovih penzija, a posle nas ...???!!!
Negacija Odgovori
Pa dobro, ovo možda i nije tako loše...
lpenzionerka Odgovori
Nemojte, zasto je vika na penzionere. Nama je zao sto je sad situacija drugacija, sto vam poslodavci ne uplacuju radni staz, sto nema posla...Krivi su oni na VRHU. Obican mali penzioner nije, a niko ne misli da su nama dok smo radili skidali sa plate za ovu penziju, koju su nam ovi na vrhu obezvrednili.
S2 Odgovori
Kikiriki, ti i takvi kao ti nećete za života ni okrečiti ono što su ti jadni penzioneri izgradili za svoj radni vek. Nisu oni krivi što su pošteno radili ceo život da bi na kraju spali na crkavicu od penzije i radovali se da bar nešto ne moraju da plate od onoga što često nije dovoljno ni za tri obroka dnevno. O komunistima nemoj jer očigledno nemaš ni blagog pojma o njima. Beže samo kukavice.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.