Komentara: 6
Pregleda: 5227

Kućnim majstorima za penzionere pune ruke posla

14.06.2012. u 15:20h
Izvor: RTV Yueco
Majstori koji su zaposleni u okviru projekta “Kućna nega” u Gerontološkom centru imaju pune ruke posla. Kroz projekat je zaposleno 15 osoba, koji su angažovani na pružanju usluge pomoći i nege u kući starim i invalidnim sugrađanima, a sva pomoć je besplatna. Vrednost projekta je 110.066 evra i realizuje se uz podršku grada, a finansira ga Delegacija Evropske unije u Srbiji.
Kućnim majstorima za penzionere pune ruke posla

Subotica je drugi grad u zemlji koji je penzionerima ponudio usluge besplatninih popravki po kući. Penzioneri treba da kupe delove za popravku, a usluge popravke su besplatne. Za sada nije bilo primedbi na rad majstora, a popravljali su roletne, vrata, šporete i sve druge neophodne sitne prepravke po kući.

Kroz projekat zaposleno je šest majstora različitih profila. Električar, Saša Bašić kaže da dnevno obiđe dve kuće. Kada izađe na teren po pozivu kada otkloni kvar zbog koga su ga zvali, gleda da obavi i druge neophodne popravke po kući.

Gerontološki centar brine o 600 stanara i oko 5.000 korisnika drugih usluga,a usluge kućnih majstora mogu da koriste svi penzioneri. Projektom je predviđeno zapošljavanje izbeglih, interno raseljenh lica i osoba iz socijalno ugroženih kategorija, koje su angažovane na pružanju usluge pomoći i nege u kući starim i invalidnim sugrađanima u gradskim i prigradskim naseljima. Usluge su besplatne, a prioritet imaju materijalno ugrožena lica i lica koja u domaćinstvu žive sama.

Da bi penzioneri imali pravo na besplatne usluge treba da budu članovi gerontoloških klubova i kvar prijave klubu u ulici Žarka Zrenjanina broj 16 ili na broj telefona 555 055. Za sada su projektom zadovoljni penzioneri i majstori.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 5227
Povezane teme

gerontološki centar subotica

penzioneri

kućna nega

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.